Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznati američki advokat osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva žene i sina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mardo je juče proglašen krivim

  • 0

Ugledni američki advokat Aleks Mardo iz Južne Karoline osuđen je danas da doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge i sina.

Tužilaštvo je zatražilo maksimalnu kaznu - dve uzastopne doživotne kazne zatvora.

Mardo je i danas tokom izricanja presude tvrdio da je nevin.

"Nevin sam. Nikad ne bih povredio suprugu Megi i svog sina", rekao je Mardo u obraćanju sudu.

Sudija Klifton Njuman mu je na to odgovorio da to možda nije bio on, "već mostrum koji je postao kada je uzimao opijate".

Sudija je rekao da je Mardo tokom celog postupka nastavljao da laže.

On je juče proglašen je krivim za ubistvo supruge i sina, nakon šest nedelja saslušanja koja su zaokupila pažnju javnosti širom SAD.

Porota od 12 članova, nakon gotovo tri sata većanja, proglasila je Mardoa (54) krivim po dve tačke optužnice za ubistvo supruge Megi (52) i najmlađeg sina Pola (22), koji su pogubljeni iz neposredne blizine uz kućicu za pse na njihovu porodičnom imanju 7. juna 2021, prenosi BBC.

U optužnici se navodi da je on ubio svoju suprugu puškom, dok je sina usmrtio sačmarom.

Mardo je tvrdio da je nevin tokom dramatičnih šestonedeljnih saslušanja, a dok je čitana presuda, stajao je bez emocija. Njegov advokat zatražio je poništenje presude, što je sudija odmah odbio.

Svedoci govore da je ubio ženu i sina kako bi zataškao finansijski kriminal

Slučaj je privukao intenzivnu medijsku pažnju s obzirom na ogromnu političku moć porodice u okrugu Koleton, gde se suđenje odvijalo. Decenijama, do 2006. članovi porodice vršili su dužnost tućioca na tom području, a Mardo je bio istaknuti advokat.

Tokom suđenja tužioci su Mordoa prikazivali kao lažljivca i tvrdili da je samo on imao sredstva i priliku da počini ubistva. Izveli su 60 svedoka, uključujući prijatelje i kolege, koji su svedočili da je više od decenije krao milione iz svoje advokatske firme.

Tužilaštvo nije moglo da pronađe oružje kojim su Mardoovi ubijeni, kao ni biološke dokaze, ali je bilo mnogo drugih dokaza koji su ukazivali da je Aleks kriv, kao što je video snimak sa Polovog telefona, napravljen nekoliko minuta pre ubistva, na kojem se čuju glasovi svo troje članova porodice. Snimak je direktno suprtostavljen Mardoovoj tvrdnji da je u vreme ubistva bio kod svojih roditelja, a kada se vratio na imanje navodno je otkrio tela i pozvao policiju.

"Megi i Pol Mardo danas su dobili pravdu. Današnja presuda dokazuje da niko - ko god da ste u društvu - nije iznad zakona", kazao je državni tužilac Južne Karoline Alan Vilson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA