Vreme čitanja: oko 1 min.

Pepeo preminulog dečaka, kojeg je pre 5 godina spasao srpski ronilac, stigao na Tajland

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pepeo preminulog tajlandskog tinejdžera vraćen kući

  • 0
Tajland, pećina, spasavanje Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pepeo preminulog tinejdžera Duangpeta "Doma" Promtepa (17), jednog od 12 dečaka koji su 2018. godine nakon više od dve nedelje bili spašeni iz poplavljene pećine Tam Luang u provinciji Čiang Rai na severu Tajlanda, vraćen je danas kući.

Duangpet Promtep će biti ispraćen na večni počinak po tajlandskim običajima, na mestu koje je udaljeno manje od 10 kilometara od pećine u kojoj je bio zarobljen 2018. godine, prenosi AP.

Na aerodromu u Čiang Raiju je njegove ostatke dočekao i tinejdžerov nekadašnji trener Ekapol Čantavong, koji je 2018. bio zarobljen sa Duangpetom u potopljenoj pećini.

Ostaci dečaka su danas predati članovima njegove porodice na aerodromu Suvarnabumi u Bangkoku, a oni su se nakon toga ukrcali na let za Čiang Rai.

Njegovo telo je ove nedelje kremirano u Velikoj Britaniji po budističkim običajima, u skladu sa željom porodice.

Tinejdžer je preminuo 14. februara u Velikoj Britaniji, nakon dva dana provedena u bolnici. Uzrok smrti i dalje nije poznat.

Podsetimo, preminuli tinejdžer bio je kapiten omladinskog fudbalskog kluba sa Tajlanda u vreme kada je, zajedno sa svojim saigračima i trenerom, ostao zarobljen u pećini koju su krenuli da istražuju. Akcija spasavanja 12 mališana trajala je pune dve nedelje, a među spasiocima bio je i jedan ronilac iz Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA