Vreme čitanja: oko 1 min.

Mališan koji je umro nakon što je sebi obmotao povodac oko vrata bio autističan: Detalji tragedije u Mađarskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak se sa braćom, starosti 7 i 9 godina, u ponedeljak popodne igrao u spavaćoj sobi, kada je uzeo povodac i u igri počeo da ga obmotava sebi oko vrata. Stariji dečaci su pozvali hraniteljku kada su videli da im je brat pobeleo i da ne diše

  • 1
hitna pomoć, Mađarska, Segedin Foto: Jelena Ostojić

Petogodišnji dečak, koji je preminuo u svom domu u Mađarskoj, nakon što je tokom igre sebi nekoliko puta oko vrata obmotao povodac za pse, bolovao je od autizma, pišu tamošnji mediji.

Mališan i dvojica njegove braće živeli su u hraniteljskoj porodici, a žena koja je vodila računa o njima, u trenutku tragedije je navodno bila u drugoj sobi.

Dečak se sa braćom, starosti 7 i 9 godina, u ponedeljak popodne igrao u spavaćoj sobi, kada je uzeo povodac i u igri počeo da ga obmotava sebi oko vrata. Stariji dečaci su pozvali hraniteljku kada su videli da im je brat pobeleo i da ne diše.

Policija je hraniteljku odvela na ispitivanje, a vrlo verovatno će protiv nje biti podignuta optužnica zbog zanemarivanja deteta.

Mediji prenose da je žena živela sa svojim starijim sinom, a da je potom na staranje uzela trojicu mališana.

Dvojicu dečaka sinoć su radnici Centra za socijalni odveli iz stana, i vrlo verovatno neće biti vraćeni hraniteljki na staranje.

Komšija kaže da ga je veoma rastužila vest o smrti dečaka.

"Video sam ga nedavno, smejao se dok je gurao njena kolica za nabavku. Bio je slatko dete, tuga šta mu se dogodilo", rekao je komšija Adam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    14. mart 2023 | 18:05

    Niko ne moze non stop da bude uz dete. Mogla je y tom trenutku biti i u wc.Zanemarivanje sigurno nije, tragican slucaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA