Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad svetlosti postao švedski sto za pacove, tone smeća na ulici: Ovako izgleda Pariz nakon štrajka komunalaca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradske vlasti Pariza su potvrdile da se iz polovine pariskih arondismana smeće ne odnosi već nedelju dana

  • 3
Pariz djubre Foto: Tanjug/AP

Prepune kante za smeće, hiljade tona đubreta na ulicama Pariza i neprijatni mirisi, efekat su višednevnog štrajka radnika gradske čistoće u prestonici Francuske, koji su se priključili protestima širom zemlje zbog najavljene reforme penzionog sistema.

"Prljavština privlači pacove i bubašvabe. Ovo je švedski sto za milione pacova kojih u Parizu ima dvostruko više od ljudi", požalio se jedan Parižanin, prenosi portal BFM TV.

Radnici gradske čistoće štrajkuju zbog predloga Makronove vlade da se starosna granica za penziju podigne sa 62 na 64 godine, a štrajk je stvorio probleme ne samo u Parizu, već i u Nantu, Renu i Avru.

Gradske vlasti Pariza su potvrdile da se iz polovine pariskih arondismana smeće ne odnosi već nedelju dana, čak tri lokacije za tretman otpada su blokirane, a četvrta delimično zatvorena i upozoravaju da je više od 5.600 tona otpada na ulicama Pariza.

U 10 okruga koje pokrivaju privatne kompanije za odnošenje smeća, usluga funkcioniše skoro normalno, saopšteno je iz gradske uprave Pariza, ali u nekim izveštajima lokalnih medija se navodi da su aktivisti pokušavali da spreče privatne kompanije da odnose smeće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    14. mart 2023 | 19:43

    Тамо кад год хоће нешто да их држава крајцне изађе пола милиона на улице,бар они не ћуте,нбт. дал су комуналци ил нека друга предузећа у питању...

  • DARKO 100%

    14. mart 2023 | 19:29

    Sustina je da svaki sistem mora da shvati da u ovom lacu privrede i bitisanja na zemlji je svako zanimanje i rad vazni u jednom drustvu,to je ko domino efekat ,ako jedno zakaze ,ono ofdmah drugo gura u nepovoljan polozaj i tako redom,tako svaka karika je vazna u odrzanju sistema i drzave

  • Djape

    14. mart 2023 | 19:18

    Kako tamo milicija odrzava ustavni poredak. Nema zezanja. Ima da rade i da cute a ako nece odma otkaz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA