Vreme čitanja: oko 1 min.

Za kralja Čarlsa u Nemačkoj priređena svečana večera: Među gostima Angela Merkel, ali ne i kancelar Olaf Šolc

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kabineta kancelara objašnjavaju da on "obično" ne prisustvuje takvim događajima

  • 0
Angela Merkel kralj Čarls

Foto: Tanjug/AP

U Berlinu je sinoć održana svečana večera u čast kralja Čarlsa, a čiji domaćin je bio nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer.

Među brojnim zvanicama bila je i bivša kancelarka Angela Merkel, a pažnju medija privuklo je odustvo aktuelnog kancelara Olafa Šolca utoliko više što su večeri prisustvovali lideri vodećih stranaka kao što su Fridrih Merc (CDU), Kristijan Lindner (FDP) i Robert Habek (Zeleni).

Iz kabineta kancelara na pitanje portala t-online pojašnjavaju da Šolc "u principu nikad ne prisustvuje takvim banketima".

Ipak, odsustvo kancelara naišlo je na kritike britanskih medija. List Times ukazuje da kancelar baš toga dana nije imao nikvu zvaničnu obavezu.

 

Inače, ne postoji zvanično pravilo koje kaže da kancelar ne može da učestvuje na državnim banketima, piše Berliner Morgenpost.

Međutim, prilikom posete kraljice Elizabete II, tadašnja kancelarka Merkel je bila na večeri u zamku Belvi, rezidenciji predsednika Nemačke. I tada kao i sada sedela je za kraljevskim stolom.

Kralj Čarls sa kraljicom Kamilom doputovao je juče u Nemačku, što je njegova prva zvanična poseta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA