≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikolu danas puštaju iz bolnice u Tirani: Član GSS spasao mnoge iz nevolje, a umalo stradao na Prokletijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola je povređen 26. marta, kada je sa četiri prijatelja krenuo put vrha Prokletija kako bi se odatle spustili skijama

  • 0

Član Gorske službe spasavanja Nikola Kolarić, povređen prilikom privatne planinarske ture na Prokletijama, biće danas otpušten iz bolnice, javlja RINA.

Nikola je povređen 26. marta, kada je sa četiri prijatelja krenuo put vrha Prokletija kako bi se odatle spustili skijama.

Član GSS-a je rekao da su sva četvorica iskusni skijaši, da su uoči nesreće prespavali u Jezerskoj dolini, a ujutru krenuli ka vrhu.

"Ja sam tada uradio jednu nesmotrenu stvar. Svi su išli normalnom rutom, a ja sam hteo da se popnem letnjom rutom koja je malo nepristupačnija, a nisam imao ni opremu za te uslove. Oslonio sam se na iskustvo. Ta loša procena je mogla mnogo da me košta. Pred sam vrh sam se okliznuo i pao, a nosio sam ranac i skije na leđima. Leteo sam možda i više od stotinak metara", kazao je Kolarić.

Tada je usledila akcija spasavanja. Gorska služba kontaktirala je ambasadu Srbije u Albaniji, a oni nadležne službe u Albaniji, koje su veoma brzom i profesionalnom reakcijom, helikopterom, prebacili našeg spasioca u bolnicu u Tirani.

U akciji spasavanja učestvovalo je Ministarstvo odbrane Albanije kao i medicinski tim Ministarstva zdravlja Albanije.

Ostali planinari, koji su bili u toj grupi, vratili su se u Crnu Goru, putem kojim su i krenuli na planinarenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA