≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dok Miki dane provodi u nemačkom zatvoru zbog krađe miliona, prijatelj misli na nju: "Ko krade taj ima"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mustafa Mujo Osmanović je već duži niz godina prijatelj sa Mirnesom zvanom Miki

  • 0
Mirnesa S, Štutgart i Muhamed Mujo Omanović Foto: Instagram, TikTok/muhamedmujoomanovic

Nakon višemesečne potrage Mirnesa S. uhapšena je u januaru na aerodromu u Štutgartu.

Za njom je čak bila raspisana poternica i nagrada od 37.500 evra. Mirnesa je preko svog advokata obavestila nemačke vlasti da želi da se preda, posle čega su je uhapsili istražitelji sa saveznom policijom.

I dok Miki dane provodi u nemčkom zatvoru, njen prijatelj Muhamed Mujo Omanović joj je preko videa na TikToku poslao poruku.

@muhamedmujoomanovic ♬ original sound - AzraDelic🇭🇷❤️🇧🇦Qween

On je objavio kratak video sa njihovom fotografijom na kojoj je napisao "fališ", dok se u pozadini čuje pesma "Maherka".

"Ne zovu me za džabe maherka, ko zna ovaj biznis bolje nego ja? Sve sam sama stekla, ko krade taj ima, ko rizikuje taj i dobija", glase stihovi pomenute pesme.

Mnogi su joj u komentarima ispod videa dali podršku.

"To kraljice", "carice", "i nama fališ tetka", samo su neki od komentara na TikToku.

Telegraf je i ranije pisao o Mikinom prijatelju, kada je u jednom od svojih videa ismevao nemačku policiju dok je Miki još bila u bekstvu.


On je na snimku objavio svoju fotografiju u odelu dok nosi zlatnu kajlu i pozira ispred lokala po imenu "Paša".

Sve vreme u pozadini ide pesma kojom se, kako se čini, podsmeva nemačkoj policiji.

"Hej nemački policajci, ne recite mojoj majci, na robiju da sam pao, varao sam ja i krao", glasi deo teksta pesme koju je Mehmed objavio.

Pet godina kazne

O visini njene kazne se dosta nagađalo, a advokat Edin Koca koji radi u Nemačkoj, za portal "Avaza" istakao je da "ovo što je ona uradila se smatra običnom krađom".

"Vrsta kazne ne zavisi od toga koliko je ukrala, već koji tip krađe je u pitanju. Odnosno, postoji obična krađa i teška krađa", ističe Koca.

Dodaje i to da za kvalifikaciju kazne nije važna cifra niti količina novca.

"Na to se gleda da li je ona to uradila da bi sebe izdržavala, ali se to nikada neće moći dokazati", navodi Koca.

Koca ističe i to da ako je ona imala pristup tom novcu, bez obzira na to što je reč o velikoj cifri, na situaciju će se gledati drugačije.

"Ako novac nije bio zaključan, odnosno ako je ona imala pristup i uzela ga, za to će dobiti maksimalnu kaznu od pet godina zatvora. Teška krađa je deset godina, dok ako je organizovana krađa onda sledi kazna od 15 godina zatvora. Ali koliko sam ja čuo takvo što se još nikada nije dokazalo u Nemačkoj", istakao je Koca.

Zatvor u kojem je Mirnesa Miki Schwäbisch Gmünd prison Zatvor u kom se nalazi Miki Foto: Facebook/Patrick Welke - Strafverteidiger

Ukoliko ona ne vrati novac, advokat Koca smatra da neće ležati ni pet godina koliko je obično kazna, već do tri godine.

Da podsetimo, za njom je bila raspisana međunarodna poternica zbog krađe milion evra sredinom oktobra prošle godine, nakon čega joj se gubi svaki trag.

Mirnesa je u Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a pre ove kompanije, radila je kao konobarica. Rodom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače. Roditelji su je se odrekli, a devojački se prezivala Bešlić, doznaje portal Crna-Hronika.

U razotkrivanju identiteta ključan je bio njen Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u skupocenu odeću.

Osumnjičena ima brojne tetovaže na telu, posebno na rukama, koje mogu da pomognu u potrazi.

Njeni prijatelji i poznanici su u više navrata pominjali da je Miki volela luksuzne i brendirane stvari, ali da nikada nije bila u stanju da ih sama obezbedi.

Policija je nudila nagradu od 37.500 evra za informacije koje bi dovele do njenog hapšenja.

(Telegraf.rs)

Video: Uhapšena Miki iz BiH, osumnjičena za krađu milion evra u Nemačkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA