Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama iz pakla na suđenju zbog ubistva dece: Vezala i raskomadala njihova tela, pa sa mužem pobegla na Havaje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deca nisu viđena od 2019. godine, a njihovi ostaci pronađeni su sledeće godine u plitkom grobu

  • 0
Lori Vallow suđenje Ajdaho majka ubistva deca Foto: Tanjug/AP

Na sudu u Ajdahu počelo je suđenje majci Lori Valou zbog ubistva dvoje dece, a ona se dovodi u vezu i sa smrću supruge sadašnjeg muža.

Tužioci su na ekranu pokazali fotografije ostataka dece, sina i ćerke, koji su pronađeni zakopani na imanju Čada Dejbela u junu 2020. godine. Ruke Tajli Rajan (17) bile su odsečene, dok je njen brat Džošua Valou (7) pronađen vezan lepljivom trakom.

Tužioci navode da se Lori Valou radikalizovala u svojim verskim uverenjima, koristeći ih kao oružje u svojoj zaveri da ubije svoju 17-godišnju ćerku Tajli Rajan i 7-godišnjeg usvojenog sina Džošuu.

Takođe je optužena da je skovala zaveru sa sadašnjim suprugom Čadom Dejbelom da ubiju njegovu ženu Tami Dejbel pre nego što su se venčali, prenosi Insider.

"Novac, moć i seks, o tome se radi u ovom slučaju", rekla je tužilac Lindzi Blejk poroti u ponedeljak ujutru.

Lori Valou i Čad Dejbel optuženi su za ubistva bivših supružnika i Lorino dvoje dece 2019. godine, pre nego što su pobegli na odmor na Havaje, gde su uhapšeni, prenose američki mediji.

Lorin pokojni brat, Aleks Koks, optužen je za pomaganje u navodnim zločinima, iako je umro u decembru 2019.

Komplikovana mreža zločina za koje su tužioci optužili par, kao i njihova verska uverenja "sudnjeg dana", izazvali su široku pažnju među pravim istražiteljima zločina. Gledaoci su pohrlili u glavnu zgradu suda u okrugu Ada gde im se sudi, kao i u drugu sudnicu koja je udaljena skoro pet sati, gde mogu da gledaju suđenje koje se prenosi na daljinu.


Tužilac Blejk je rekla poroti da Lori Valou veruje da ima sposobnost da kaže da li je duh ljudi "svetao" ili "mračan".

Ona je rekla kako je Lori kupovala burme za sebe i Dejbela početkom 2019. godine, dok su njihovi supružnici i deca i dalje bili živi.

Oni su se venčali na plaži na Havajima dve nedelje nakon što je Dejbel prijavio da je svoju suprugu Tami pronašao mrtvu u krevetu jedno jutro.

Pre smrti, Dejbel je povećao životno osiguranje svoje supruge, tvrde tužioci.

Lori takođe čeka suđenje zbog svoje navodne uloge u planiranju ubistva njenog četvrtog supruga, Čarlsa Valoua.

Njen brat Aleks Koks je 11. jula 2019. godine ubio Čarlsa u Arizoni i tvrdio da je to bilo u samoodbrani.

Dok je Blejk davala uvodnu reč, slike tri žrtve ostale su projektovane pred porotom. Blejk je takođe pokazala slike rupa na Dejbelovom imanju u Salemu, u državi Ajdaho, gde su tela Tajle, unakaženo i spaljeno, i Džošue, zalepljeno trakom, pronađena u vrećama u plitkim grobovima.

Na klupi u sudnici sedeli su baka i deka Džošue, koji su prijavili njegov nestanak 2019. godine nakon što se mesecima nisu čuli sa njim.

Suđenje se nastavlja, a njenom mužu Dejbelu biće suđeno odvojeno za iste zločine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA