Vreme čitanja: oko 2 min.

Zemljotres u američkim medijima: Dve vodeće televizije prekinule saradnju sa poznatim voditeljima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reč je o izuzetno popularnim voditeljima u SAD

  • 4
Tucker Carlson i Don Lemon Foto: Tanjug/AP

Na američkoj medijskoj sceni dogodio se svojevrsni "zemljotres" pošto su dve vodeće televizijske kuće prekinule saradnju sa svojim poznatim voditeljima.

Naime, CNN je otpustio voditelja Dona Lemona, a Fox News je raskinuo saradnju sa Takerom Karlsonom.

"Don Lemon će zauvek biti deo porodice CNN i mi mu se zahvaljujemo za njegov doprinos u prethodnih 17 godina. Želimo mu sreću i radovaćemo se njegovim budućim postignućima", rekao je direktor CNN Kris Liht u obaveštenju zaposlenima.

Sam Lemon oglasio se na Tviteru tim povodom rekavši da je "zapanjen" i izrazivši ogorčenje što nije direktno obavešten o okončanju ugovora.

"Ni u jednom trenutku nisam dobio nikakav nagoveštaj da neću moći da nastavim posao koji volim na ovoj mreži", napisao je on.

Lemon, koji je dugo bio voditelj programa u najgledanijem večernjem terminu a odnedavno vodi "CNN Ovog jutra", našao se u centru nekoliko neprijatnih saga za ovu mrežu poslednjih meseci.

Možda je najupadljivija bila kada je sugerisao da je ženama starijim od 50 godina prošlo najbolje vreme. Njegove opaske naljutile su zaposlene u CNN i tada je zatraženo da bude otpušten.

Sa druge strane televizija Fox News saopštila je da je prekinula saradnju sa Takerom Karlsonom. Karlson je inače vodio veoma gledan i popularan program u večernjem terminu.

Objava o Karlsonovom otkazu dolazi nedelju dana pošto su medijske kompanije Fox Corp i Fox News prihvatile sudsku nagodbu i obavezale se da isplate 787,5 miliona dolara kompaniji Dominion voting systems koja ih je tužila za klevetu u vezi sa izborima.

Odluka o nagodbi je po svemu sudeći doneta kako bi se predupredile javne kritike ovih medijskih kuća zbog iznošenja lažnih tvrdnji o nameštanju i lažiranju izbornih rezultata 2020. godine.

Ime Takera Karlsona pojavljuje se u ovoj tužbi protiv Fox Newsa i na neki način odigrao je veliku ulogu u sporu jer je, kako tvrdi CNN, on trebalo da bude jedan od prvih svedoka Dominiona.

Takođe njegove privatne poruke koje su obelodanjene tokom parnice, odjeknule su širom zemlje. Kompanija Dominion došla je u posed te prepiske u kojoj Karlson između ostalog govori sagovornicima da "strasno" mrzi bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Poslednji Karlsonov šou-program emitovan je u petak 21. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaauu

    24. april 2023 | 20:40

    pa jedino bre vi mislite da je cnn popularan

  • ko zna zna

    24. april 2023 | 20:24

    po gledanosti prvih 9 najgledanijih emisija u večernjem terminu su sa FOXNEWS. najviše ljudi gleda GUTFELD ,Takera, Ingram, Haniti, ...

  • newsmax

    24. april 2023 | 21:58

    don lemon tonight NIKAD nije bio najgledanija emisija u tom terminu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA