≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je mala Rosa, čije telo su našli u kesi za đubre: Igrala se ispred kuće i nestala, nađena u kući dečaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispred kuće gde je devojčica živela komšije sa suzama u očima posmatraju fotografiju nasmejane lepotice, koju je majka zalepila za staklo koje gleda prema ulici

  • 3
Francuska, ubistvo, devojčica Foto: Jean-Christophe Verhaegen / AFP / Profimedia

Prijatelji i građani ostavljaju cveće, sveće i plišane igračke ispred kuće petogodišnje devojčice Rose, čije telo je pronađeno u utorak u kesi za đubre nedaleko od njenog porodičnog doma u Vogeziju u Francuskoj.

Devojčica se igrala ispred kuće u prepodnevnim satima i samo je nestala. Nedugo potom, kesa u kojoj je bilo njeno telo pronađena je u stanu dečaka (15), koji se sam prijavio policiji da ju je pronašao.

Prethodno je dečak stajao na ulici i rekao policiji da je video malenu kako se igra, ali se ponašao čudno i njegove izjave su bile šture i nerazumljive.

Odmah po pronalasku tela, tinejdžer je priveden zbog sumnje da je upravo on kidnapovao i ubio devojčicu. Inače, u pitanju je maloletnik koji je godinu dana proveo u popravnom domu, jer je u februaru prošle godine optužen za otmicu i silovanje dvoje dece starosti 10 i 11 godina. Navodno su u pitanju bili dečaci.

On je početkom februara pušten iz doma i vraćen majci, a njegovi rođaci tvrde da je od malena imao psihičkih problema i da je imao veoma teško detinjstvo.

Tužilac Frederik Naon saopštio je danas da će obdukcija tela devojčice biti obavljena u petak u Institutu za forenziku, kako bi se ustanovilo kako je devojčica umrla i da li je bila silovana.

Ispred kuće gde je devojčica živela komšije sa suzama u očima posmatraju fotografiju nasmejane lepotice, koju je majka zalepila za staklo koje gleda prema ulici. Niko ne može da veruje da male Rose više nema i svi čekaju da policija otkrije detalje njenog brutalnog ubistva.

U kraju poznaju dečaka koji se sumnjiči za njeno ubistvo i dodaju da je bio problematičan, te da je često pričao sam sa sobom i svojim biciklom.


Podsetimo, rođaci osumnjičenog dečaka kažu da je imao veoma teško detinjstvo, da je odrastao u nasilnoj porodici i da je bio prepušten sam sebi.

"Njegov otac je tukao svoju decu iz prvog braka. Nisu imali lak život, ne pričaju sa njim. I ovaj mali je dobijao batine. Kad je bio dete, za najmanju sitnicu, ako se nešto pobudni, dobijao je udarce u glavu od oca. To mu ustvari i nije otac, to je samo čovek koji ga je priznao", ispričao je rođak za francuske medije.

Dodao je i da majka nije vodila računa o sinu.

"I majka mu je zaostala malo u razvoju, ni ona ga nije gledala. U problemima je od ranog detinjstva. Nikad ga nisu podržali, nikad ga nisu odveli da potraže pomoć", kaže on.

Ističe da je dečak bio prepušten sam sebi tokom čitavog odrastanja i da se stalno mučio i borio da preživi.

"Odrastao je tu u kvartu, tu je i upoznao malu Rosu, tu se ona igrala. Kada je prijavljen nestanak malecke, on je sam prišao policiji i rekao da ju je video", rekao je rođak.

Na kraju se telo devojčice pronašli u stanu njegove majke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. april 2023 | 22:44

    Није нађена у кући дечака већ у кући УБИЦЕ !!!

  • Taња

    28. april 2023 | 06:27

    Јел` ово долази о код нас?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA