Vreme čitanja: oko 2 min.

Izbo komšinicu koja je pokušavala da mu pomogne: Skočila da odbrani majku, zario joj nož u vrat

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarac iz Budimpešte se nalazi u pritvoru

  • 0
Mađarska policija Pixabay / Printskrin

Protiv muškarca (37) iz Mađarske podignuta je optužnica jer je, kako se sumnja, zario nož u vrat ženi koja je pokušala da mu pomogne.

Incident se dogodio u januaru prošle godine, u jednom napuštenom hotelu u Budimpešti.

Prema navodima tužioca, optuženi se 3. januara 2022. godine vraćao kući pod uticajem narkotika. On je, sa svojom partnerkom i njihovom decom, živeo u prostorijama napuštenog hotela, a na putu do kuće je popio i antidepresive, usled čega mu se slošilo i izgubio je svest kod ulaza u objekat.

Njega je pronašla njegova nevenčana supruga, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć i komšinice, kako bi joj pomogle da ga prenese u krevet.

U pomoć su joj pritrčale komšinica i njena ćerka, koje su ga prenele do sobe i pružile mu prvu pomoć. Kada je došao svesti, ošamućen od prevelike količine narkotika, muškarac je pomislio da je napadnut, te je zgrabio telefon svoje supruge i polomio ga, a onda je počeo da viče i psuje.

Komšinice su, prepadnute, otrčale u svoju sobu i zaključale se.

Optuženi je tada, kako se navodi, ustao, razvalio vrata od njihove sobe, a potom je počeo da ih juri besno ih udarajući.

Ćerka je potrčala prema kupatilu, a muškarac ju je zgrabio i krvnički udarao. Da bi zaštitila ćerku, majka je skočila na drogiranog muškarca, koji ju je odbacio i zadao joj najmanje jedan udarac. Ćerka se tada bacila na napadača pokušavajući da odbrani majku. U sledećem trenutku drogirani muškarac je ščepao nož koji je video na stolu i mladu ženu je krvnički ubo u vrat.

"Nakon što je devojci zadao ubodnu ranu u predelu vrata, on je mirno napustio sobu", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Partnerka drogiranog muškarca je za to vreme potražila pomoć komšije koji je živeo u prizemlju napuštenog hotela, i oni su nekako uspeli da smire napadača dok nije došla  hitna pomoć.

Povređena devojka je sa teškim telesnim povredama prebačen u bolnicu, gde se, srećom oporavila.

Muškarac je optužen za krivično delo ubistvo u pokušaju, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, i nezakoniti boravak u objektu koji je u tuđem vlasništvu.

On se i dalje nalazi u pritvoru, do početka suđenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA