Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija u Londonu tvrdi da se spremao napad tokom ceremonije krunisanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhvaćene su osobe koje su planirale da gađaju fabrom svečanu procesiju

  • 0
Metropoliten policija London krunisanje Foto: Tanjug/AP

Komesar Metropoliten policije u Londonu Mark Rouli tvrdi da su tokom ceremonije krunisanja kralja Čarlsa uhapšeni lažni redari sa bocama farbe kojom su nameravali da gađaju svečanu povorku.

U konteksu široke osude postupanja policije tokom tog događaja kada su hapšeni demonstranti između ostalog i antimonarhisti, Rouli je okarakterisao one koji su bili na meti njegovih policajaca kao "kriminalnu mrežu", prenosi Sky News.

On tvrdi da je policija imala obaveštajne podatke da neki ljudi planiraju da upotrebe alarme i zvučna sredstva kako bi ometali krunisanje, zatim da u velikoj meri oštete spomenike i gađaju farbom učesnike procesije.

Rouli brani policijsku operaciju na dan krunisanja pošto je šest antimonarhističkih demonstranata iz inicijative Republikanci koji su uhapšeni na dan krunisanja, pušteno bez podizanja optužbe. Njima se policija u međuvremenu i izvinila.

On je rekao da je njihovo hapšenje "nesrećan" slučaj, ali da je frustrirajuće što se neke stvari ne mogu izneti u javnost.

"Pronašli smo ljude koji su imali moguće sprave za blokiranje i ljude koji su se pretvarali da su redari manifestacije a koji su imali kod sebe plastične boce sa belom farbom koju su, kako verujemo, nameravali da koriste da ometaju procesiju", rekao je on.

Oni su uhapšeni zbog toga što su bili opremljeni sredstvima kojima bi naneli krivičnu štetu, objasnio je.

(Telegraf.rs)

Video: Kralj Čarls i kraljica prošli zlatnom kočijom do Bakingemske palate i pozdravili okupljeni narod

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA