Vreme čitanja: oko 1 min.

Vraća se Taker Karlson: Čuveni voditelj posle otkaza na Foksu ponovo pokreće emisiju, ali na Tviteru

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uskoro ćemo na Tviter doneti novu verziju emisije koju smo radili poslednjih šest i po godina", rekao je Karlson.

  • 2
Tucker Carlson Foto: Tanjug/AP

Bivši voditelj "Fox News" Taker Karlson ponovo pokreće svoju emisiju na Tviteru nakon što je voditelj u udarnom terminu naglo napustio tu televiziju prošlog meseca, javlja "Politico".

"Uskoro ćemo na Tviter doneti novu verziju emisije koju smo radili poslednjih šest i po godina", rekao je Karlson u objavi na Tviteru u utorak. "Donećemo i neke druge stvari o kojima ćemo vam pričati. Ali za sada smo samo zahvalni što smo ovde."

U objavi na Tviteru, Karlson je tvrdio da je došlo do pada slobode govora i da mediji imaju "granice" kada je u pitanju slobodan govor u etru.

"I znate, ako dovoljno često naiđete na te granice, bićete otpušteni zbog toga", rekao je Karlson. "To nije nagađanje; to je zagarantovano. To razume svaka osoba koja radi u medijima na engleskom jeziku. Pravilo onoga što ne možete reći definiše sve."

Karlson, bivši voditelj emisije "Tucker Carlson Tonight" na "Fox News"-u, napustio je kompaniju nakon što je ta televizija namirila tužbu "Dominion Voting Sistems" za klevetu za 787,5 miliona dolara.

Karlson se prvi put pridružio "Fox News"-u kao saradnik 2009. godine, a 2017. je preuzeo termin u 20 sati, sat nakon što je Bil O’Rajli proteran. Karlson je bio jedan od najgledanijih voditelja na kablovskoj mreži vesti, sa prosečnom publikom od 3,2 miliona gledalaca.

Republikanska zastupnica Mardžori Tejlor Grin je na Tviteru napisala da "jedva čeka" Karlsonovu novu emisiju.

"Istina će biti nezaustavljiva", navela je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA