Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je Irina, koja je ostavila uvredljivu poruku na grobu Putinovih roditelja: "Odgajili ste ludaka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postupak protiv Irine Cibaneve pokrenut je u oktobru

  • 5
Irina Tsybaneva Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Tužilaštvo u Sankt Peterburgu zatražilo je da žena koja je ostavila poruku "uvredljive sadržine" na grob roditelja predsednika Rusije Vladimira Putina bude kažnje sa tri godine uslovno.

Ovaj slučaj pokrenut je u oktobru protiv Irine Cibaneve (60) za koju istražitelji tvrde da je ostavila poruku na gradskom groblju početkom tog meseca, objavila je grupa za zaštitu ljudskih prava OVD-Info, prenosi Reuters.

Ruski mediji Mediazona objavio je da se u poruci navodi da su Putinovi otac i majka "roditelji ludaka" i da se "ceo svet moli za njegovu smrt".

"Smrt Putinu, odgajili ste nakazu i ubicu", piše na poruci ostavljenoj na grobu Putinovih roditelja.

Fotografiju poruke svojevremeno je objavio i Mihail Hodorkovski na svom Tviter nalogu.

Cibanova je optužena za kršenje zakona o dostojanstvu mrtvih i sknavljenje grobova, a "na osnovu političkog neprijateljstva".

Pošto je privedena u oktobru, Cibaneva je prvobitno stavljena privremeno u kućni pritvor.

Ona nije negirala da je napisala poruku, tvrdi Mediazona. Rekla je da je ostavila poruku nakon što je gledala vesti i shvatila da je "sve vrlo strašno i tužno i da ima puno mrtvih".

Grupa OVD-Info tvrdi da su dosad privedene 19.673 osoba zbog protestovanja protiv ruskog rata u Ukrajini, piše Reuters dodajući da je krivični postupak pokrenut protiv više od 550.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    11. maj 2023 | 10:54

    20 godina zatvora bez izlasska na sunce pa nek se izdajnik Rusije smeje unutra.

  • Zbogom pameti

    11. maj 2023 | 11:19

    Ne čudi mene što Americi i gotovo celoj Evropi smeta Putin, ali ne razumem Ruse koji su peta kolona Zapada. Zar misle da će im taj zapad doneti blagostanje ako se uvuče u Rusiju? Hoće, rotkve strugane. Ne dolaze oni da Rusiji donesu bolji život i demokratiju već da pljačkaju prirodne resurse, a Rusi će raditi kao robovi. Amerika bar ima bogato iskustvo u tome. Svo to bogatstvo zapada je stečeno na krvi i kostima svuda po svetu. To su činjenice.

  • Nađa

    11. maj 2023 | 10:55

    U pravu je zena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA