≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivša NFL zvezda priznala krivicu za smrt Srpkinje Tine: Evo koliko godina zatvora mu preti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tina i njen pas Maks poginuli su u nesreći 2021. godine koju je izazvao sportista

  • 3
Rags, Tina Tintor

Foto: Tanjug/AP, Privatna arhiva

Bivša NFL zvezda Henri Rags III priznao je u sredu krivicu za izazivanje saobraćajne nesreće u Las Vegasu u kojoj je poginula Tina Tintor (23), poreklom iz Srbije. Sa njom je u kolima bio i njen pas Maks, a oboje su stradali na licu mesta.

Rags se izjasnio o krivici da je vozio pod dejstvom alkohola i/ili kontrolisane ili zabranjene supstance što je dovelo do smrti i prekršajno ubistvo iz nehata tokom pojavljivanja na sudu u Las Vegasu.

Kazna će mu biti izrečena 9. avgusta, a mediji pišu da će ići u zatvor.

Rags je priznao da je 2. novembra 2021. godine bio za volanom korvete i pod dejstvom alkohola (dva puta više od dozvoljene), vozio više od 250 km/h u zoni gde je vožnja ograničena na 70 km/h, ubio Tinu i njenog psa i povredio sebe i svoju devojku.

Prema Kancelariji okružnog tužioca okruga Klark, Ragsovo izjašnjavanje o krivici bilo je po "najozbiljnijoj optužbi s kojom se suočio" prema zakonu: vožnja pod dejstvom koja je rezultirala smrću.

Zbog toga će Rags sigurno ići u zatvor i može odležati do 10 godina, rekao je tužilac Stiv Volfson u saopštenju.

"Ovaj ishod je postigao naša tri najvažnija cilja: (1) osuditi Henrija Ragsa za najstrožu optužbu dozvoljenu zakonom Nevade za vožnju u pijanom stanju; (2) poslati Henrija Ragsa u zatvor; i (3) eliminiše njegovu mogućnost da se žali na osudu i zatvorsku kaznu", rekao je tužilac.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak sa lica mesta: Poginula Srpkinja u Las Vegasu, sportista brzinom 250 na sat naleteo na Tinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA