Vreme čitanja: oko 1 min.

Detalji drame u Nemačkoj: Teoretičar zavera u stanu aktivirao bombu, teško povređeni vatrogasci i policajci

Vreme čitanja: oko 1 min.

U stanu pronađeno telo mrtve žene.

  • 7
Ratingen Nemačka eksplozija Foto: Tanjug/AP

Više policajaca i vatrogasaca povređeno je u četvrtak u eksploziji u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Nemačke, saopštila je policija. Muškarac koji je izazvao eksploziju je uhapšen, a u njegovom stanu je pronađena mrtva žena.

Nemački policajci i vatrogasci pozvani su u pomoć nemoćnoj osobi, a kada su stigli, na vratima stana odeknula je eksplozija, rekla je portparolka policije, te dodala da su neki od njih "u kritičnom stanju".

Televizija ZDF izvestila je da je povređeno deset vatrogasaca i dvojica policajaca, a bezbednosni izvori rekli su da ne mogu isključiti ciljani napad. Muškarac odgovoran za eksploziju je uhapšen. U stanu je pronađena i mrtva žena.

Prema pisanju nemačkih medija, do eksplozije je došlo u stanu u kojem žive majka i sin. Kad su vatrogasci i policajci pokušali ući u stan, sin je na još neutvrđen način izazvao eksploziju. Nakon eksplozije se nakratko na balkonu videla žena, pretpostavlja se da je reč o majci.

Specijalne snage upale su u stan i uhapsile 57-godišnjeg muškarca. Bio je teško povređen, zbog čega je prevezen u bolnicu, a još nije poznato je li povrede zadobio u eksploziji ili prilikom hapšenja.

Nemački regionalni ministar unutarnjih poslova Herber Reul rekao je da uhapšeni muškarac, koji se sumnjiči za napad na vatrogasce i policajce, "spada u okruženje teoretičara zavere koji negiraju koronavirus".

Na snimcima s lica mesta vidi se mnoštvo specijalaca, a u vazduhu su bili helikopteri. Na okolnim zgradama bili su razmešteni snajperisti, ali nešto pre 15 sati oni su povučeni s položaja.

(Telegraf.rs)

Video: Duboka država: Teorija zavere ili pojam koji još nije definisan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto zapadne demokratije

    11. maj 2023 | 19:07

    Koja je I kod nas stigla jutros ubijen sef u firmi u mercedes fabriki juce u poljskom ubijeno dete vise njih ranjeno, kolumbo za sve si ti kriv.

  • Today

    11. maj 2023 | 20:20

    Nemačka ima 85 miliona stanovnika... a koliko mi imamo stanovnika.. pomnoži, podeli i izvuci pouku!

  • Др

    11. maj 2023 | 18:48

    Немачка опзиција сигурно заказује протест против насиља сваког петка!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA