≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lukašenko u javnosti posle nedelju dana: Sada ima zavoj na drugoj ruci, pažnju privukao njegov glas

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lukašenko nije viđen u javnosti od prošlog utorka, kada je prisustvovao vojnoj paradi u Moskvi. Kružile su glasine da je primljen u bolnicu nakon povratka u Minsk, ali to nije moguće nezavisno proveriti

  • 1
Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Beloruske vlasti objavile su fotografije i snimak Aleksandra Lukašenka, u nameri da stave tačku na spekulacije koje traju nedelju dana o njegovom zdravlju.

Na snimku se vidi kako je Lukašenko posetio vojnu kontrolnu tačka, ali mu je sada leva ruka u zavoju. Mediji ukazuju i na njegov promukli, iscrpljeni glas koji navodno pokazuje da je lošeg zdravlja.

Lukašenko nije viđen u javnosti od prošlog utorka, kada je prisustvovao vojnoj paradi u Moskvi. Kružile su glasine da je primljen u bolnicu nakon povratka u Minsk, ali to nije moguće nezavisno proveriti.

Opoziciona liderka Svetlana Tihanovskaja, koja je pobegla iz zemlje nakon izbora 2020. godine, rekla je svojim pristalicama u ponedeljak da budu "dobro pripremljeni za svaki scenario", prenosi Guardian.

"Postoji puno glasina o zdravlju Lukašenka. Za nas, to znači samo jedno: treba da budemo spremni za svaki scenario. Da okrenemo Belorusiju na put ka demokratiji i sprečimo Rusiju da se meša. Potrebno nam je da međunarodna zajednica bude proaktivna i brza", napisala je ona.

Ubrzo nakon toga, Telegram kanal povezan sa Lukašenkovom administracijom objavio je fotografije beloruskog lidera, koji je posetio vojni komandni centar, obučen u vojnu uniformu i sa levom rukom u zavoju. Nakon toga objavili su i video, navodno iz iste posete, na kojem drži sastanak o bezbednosnoj situaciji u zemlji.

Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

"Koliko sam razumeo, situacija nije kritična, ali je ipak zabrinjavajuća", rekao je on, s mukom govoreći na sastanku sa generalima.

Pre snimka u ponedeljak, Lukašenko je poslednji put viđen u javnosti 9. maja, kada je bio jedan od nekoliko međunarodnih lidera koji su otputovali u Moskvu na vojnu paradu povodom Dana pobede.

Tada su se pojavile glasile da je imao poteškoće sa hodom, a na slici se vidi zavoj na desnoj ruci. Propustio je ručak sa Putinom, a onda je u nedelju propustio još jednu proslavu u Minsku, usled glasina da je primljen u bolnicu.

Podaci o praćenju letova pokazali su da je avion ruske vlade tokom vikenda doleteo i odleteo iz Minska, ali nije jasno ko je bio u njemu, niti da li je misija povezana sa Lukašenkovim zdravljem.

Telegraf nije mogao nezavisno da potvrdi glasine o zdravlju Lukašenka.

(Telegraf.rs)

Video: Kruži video Putinovih nogu, svi zabrinuti za njegovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarija

    16. maj 2023 | 11:41

    Covek mozda prehladjen. Vlada neki virus. A oni jedva docekali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA