Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovaj čovek je dobio na lotu skoro 52 miliona evra, upao u luksuz i uživanje, a onda je došla kazna za ubistvo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Život ovog dobitnika dva puta se promenio iz korena - najpre nabolje, a onda nagore

  • 2
Matt and Cassey Topham, lutrija dobitnik Foto: NTI Media Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovo je priča o dobitniku lutrije EuroMillions koji je osvojio skoro 52 miliona evra, ali je uništio taj lepi život pošto je izazvao udes u kojem je usmrtio jednu stariju ženu.

Met i Kesi Tofam osvojili su zapanjujuće veliki džekpot 2012. a dobitak su trošili na trkačke automobile, vile, helikopter, pa čak i na zoološki vrt.

Pre dobitka koji im je promenio život, dekorater Met i supruga Kesi živeli su u kući vrednoj oko 100.000 evra u Stejplfordu, prenosi Sun.

Ubrzo je Met (23), jedan od najmlađih britanskih dobitnika mega lutrije, častio svoju porodicu raskošnim poklonima.

Čak je svojoj svekrvi kupio zoološki vrt zajedno sa lamama, malim kozama, konjima, svinjama i patkama, po ceni od za 690.000 evra., Takođe  je napravio centar za ptice sa sovama, sokolovima, jastrebovima i morskim orlom. Ujedno je i otplatio hipoteke članova porodice i kupio kuću bratu Krega. Vozio je trkačke automobile, čak je i bio pilot helikoptera.

Postao je ponosni vlasnik flote Aston Martina, od kojih je jedan osvojio trku na i nagradu od 275.000 evra.

Jedan prijatelj je svojevremeno rekao da su se lako navikli na milione i da su znali da uživaju u tome.

Matt and Cassey Topham, lutrija dobitnik Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

"Ako je njegova svekrva želela zoološki vrt, zašto da joj ne kupi? On to može da priušti. Lepo je videti par koji jednom dobija na lutriji", ispričao je on.

Met i Kesi su ponovo dospeli na naslovne strane kada su pokazali velike arhitektonske ambicije za kuću vrednu 1,4 miliona evra 2017. godina.

Želeli su da pretvore sedmosobnuivilu u futuristički dom, sa četiri krila i podrumskim bazenom, ali su od projekta kasnije odustali zbog troškova izgradnje.

Novi preokret u životu

Ipak, samo dve godine kasnije život Meta i Kesi ponovo se zauvek promenio.

Met je s porodicom na Božić pošao u posetu rodbinu u oblasti Laut u Linkolnširu. Dok je vozio velikom brzinom, sinovi su sedeli na zadnjem sedištu auta, a jednom od njih je, kako je kasnije rekao, ispao plišani medved.

Tada 31-godišni Met je tvrdio da je skrenuo pogled s puta na "tri sekunde" da bi dohvatio igračku.

Ali u tom trenutku je skrenuo na pogrešnu stranu puta i sudario se direktno sa drugim automobilom u kojem su bili Meri Džejn Regler (75) i njen suprug Rodni (78) koji su u braku bili 56 godina.

Tragično, Džejn je umrla pošto je u udesu zadobila fatalne povrede grudnog koša. Njenom mužu je slomljen skočni zglob, rebra i grudna kost i napukli pršljeni.

Na snimku policije Linkolnšira vidi se trenutak kada je Met razgovarao sa policajcima na mestu nesreće. Čuje kako govori: „Dobro sam. Očigledno sam samo iznervirana zbog svega” i objašnjava zašto je skrenuo pogled sa puta.

"Bila je to greška"

"Jednostavno, bila je greška što sam pokušao da pomognem svom sinu i to je uništilo nečiji život", rekao je Met, a policajac mu je priznao da se i njemu dogodila slična nezgoda i da zna kako se oseća.

Met je izbegao zatvor nakon što je nakon suđenja oslobođen za izazivanje smrti opasnom vožnjom - ali je rekao da će "zauvek nositi krivicu" u sebi.

Priznao je manje kažnjivu optužbu za izazivanje smrti neopreznom vožnjom. Da je proglašen krivim za ubistvo i teške povrede nanete opasnom vožnom, mogao je da se suoči sa 14 godina zatvora.

Umesto toga, izrečena mu je kazna od četiri meseca, uslovno na dve godine. Takođe je dobio zabranu vožnje u trajanju od godinu dana.

Sa druge strane, udovac Rodni Regler rekao je za Sun: "Ne opraštam mu, nikad neću.  Ali ne želim mu loše jer verujem da je to bila potpuna nesreća. Nema pobednika, zar ne?”

Dodao je i da ga ne zanima što je Met pobednik na lutriji.

"On je od početka uradio pravu stvar i priznao da je nesreća njegova greška. Bar je to uradio. Priznao je to policiji na licu mesta od početka. Podigao je ruke", rekao je Rodni dodavši da se sve dogodilo za tri sekunde.

"Ja i Džejn smo bili u braku 56 godina. Bili smo srodne duše. Bili smo kod sina na večeri i vraćali se kući. Video sam svetla ispred i okrenuo sam se, ali onda, kuc - sve se desilo i ja sam ostao zarobljen u kolima”, rekao je Rodni.

Met je rekao posle suđenja da se duboko kaje zbog svega što je proizveo i da će uvek imati grižu savesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA