≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princ Hari i Megan Markl umalo završili kao princeza Dajana: Paparaci ih jurili dva sata po Njujorku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Incident se dogodio nakon što su Megan i Hari prisustvovali ceremoniji dodele nagrada u Njujorku u utorak.

  • 3
Meghan Markle, Megan Markl Foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Hari, njegova supruga Megan Markl i njena majka Dorija Raglend bili su umešani u "skoro katastrofalnu" poteru automobilima u Njujorku dok su ih pratili paparaci, rekao je njegov portparol.

"Ova nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je višestrukim bliskim susretima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca njujorške policije", dodao je portparol.

Incident se dogodio nakon što su Megan i Hari prisustvovali ceremoniji dodele nagrada u Njujorku u utorak.

To je bilo prvo javno pojavljivanje para nakon Harijevog povratka iz Londona, gde je prisustvovao krunisanju svog oca, kralja Čarlsa Trećeg.

Meghan Markle, Megan Markl Sa Harijem i Megan bila je i njena majka Foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa u Njujorku je primila nagradu "Žena vizije! zbog ohrabrivanja žena da se bore za jednakost.

"Nikada nije kasno da se počne. Možete biti vizionari svojih života... Toliko toga ima da se uradi", rekla je Megan na dodeli nagrade.

Ovaj incident se dogodio nakon izveštaja da je izvan doma Harija o Megan u ponedeljak uhapšena osoba koja ih je uhodila. Predstavnici kancelarije šerifa Santa Barbare saopštili su tada da su dobio poziv od obezbeđenja doma poznatog para oko dva sata posle ponoći.

Meghan Markle, Megan Markl Na dodelu nagrade došli taksijem Foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Podsetimo, princeza Dajana i njen tadašnji verenik Dodi Al Fajed su 31. avgusta 1997. godine nakon večere u hotelu Ric u Parizu Dajaninim mercedesom krenuli u večernji izlazak. Automobil je velikom brzinom uleteo u tunel Alma i udario u zid. Na mestu su poginuli vozač Henri Pol i Dodi, a Dajana je preminula četiri sata kasnije u bolnici. Jedini preživeli je Dodijev telohranitelj Trevor Riz Džons. Doktor Bruno Rion je u 4 sata ujutru objavio da je Dajana preminula od posledica unutrašnjeg krvarenja prouzrokovanog jakim povredama grudnog koša, pluća i glave.

Navodno, do nesreće je došlo pošto su bežali od upornih paparaca, ali od tada postoji i više drugih teorija, a jedna od najpopularnijih, ali i onih koje se smatraju teorijom zavere, jeste da je u slučaj umešana i britanska obaveštajna služba.

Princ Hari već duže vreme govori o svom besu zbog uticaja medija na smrt njegove majke princeze Dajane koja je poginula u saobraćajnoj nesreći dok je bežala od paparaca u Parizu, navodi britanska agencija Rojters.

(Telegraf.rs)

Video: Cela Velika Britanija slavi: Stigla kraljevska beba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije mi jasno

    17. maj 2023 | 17:00

    Zašto su toliko bežali od paparaca, kad se iz petnih žila trude, svojim ponašanjem i izjavama, da budu na naslovnim stranama? Da nije i ovo u te svrhe? Nisu bili dovoljno zastupljeni u štampi povodom minulog krunisanja?

  • Nata

    17. maj 2023 | 17:21

    A satro ne vole popularnost...mozda Hari ne voli,ali Megan zivi svoj san...Samo jos za precednika da se kandiduje 😁

  • kolonijalista

    17. maj 2023 | 17:26

    Carls bio u Beograd po opanke familija kolonijalista nema vecih skotova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA