Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp gomila suđenja: Najavljena nova tužba, a poznato je i kad kreće slučaj Stormi Danijels

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ranije se Tramp izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice.

  • 1
Stormy Daniels, Stormi Danijels, Donald Trump, Donald Tramp Foto-kolaž: Tanjug/AP

Bivši predsedik SAD Donald Tramp pojaviće se pred sudom 25. marta naredne godine zbog optužbi da je falsifikovao poslovnu dokumentaciju da bi prikrio novac koji je uplaćen da bi porno glumica Stormi Danijels ćutala o njihovom kontaktu, izjavio je danas sudija državnog suda na Menhetnu Huan Merčan.

On je odluku o datumu početka suđenja doneo u zgradi državnog suda, tokom saslušanja na kojem se bivši američki predsednik pojavio na daljinu, prenosi Rojters.

Ranije se Tramp izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa.

Ranije danas, kolumnistkinja I. Džin Kerol najavila je da će povećati svoj odštetni zahtev u prvom od dva procesa za klevetu, koje je pokrenula protiv Trampa.

Navela je da će zatražiti najmanje još 10 miliona dolara dodatne odštete, zbog komentara koje je bivši američki predsednik izrekao na CNN nakon što ga je porota proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje.

Savezna porota na Menhetnu je 9. maja donela odluku da je Tramp seksualno zlostavljao Kerolovu 1990-ih, a potom je i oklevetao u oktobru 2022. godine, podseća Rojters.

Porota mu je naložila da plati Kerolovoj pet miliona dolara odštete, ali Tramp je uložio žalbu na presudu i izjavio da su tvrdnje Kerolove "potpuna prevara".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ličnosti sveta: Donald Tramp

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA