Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac i sin poreklom iz BiH, osuđeni na doživotne robije u Berlinu zbog ubistva iz osvete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bezazlena svađa prerasla je u ozbiljan sukob koji je kulminirao krvnom osvetom

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Višegodišnji sukob dve romske porodice kulminirao je ubistvom 42-godišnjaka, a za ovo krivično delo su danas u Okružnom sudu u Berlinu osuđeni otac (52) i sin (34), poreklom iz BiH, na doživotne robije.

Naime, u presudi stoji da je ubistvo muškarca (42) samo kulminacija sukoba koji je vremenom doveo do krvne osvete, a zatim i do klasične likvidacije.

Pored oca i sina, koji su glavni u ovom ubistvu, osuđen je i njihov rođak na dve i po godine zatvora, jer je znao da se planira likvidacija, ali nije prijavio.

Žrtva je ubijena ispred šiša bara u Berlinu, početkom oktobra, 2021. godine. Reč je o pravoj egzekuciji, sa dva hica u glavu. Inače, otac nije bio na licu mesta, i navodno, kako stoji u optužnici, sa ubistvom se čekalo sve dok otac nije došao, kako bi se uverio u osvetu.

“To jednostavno tako mora da bude, jer je on glava porodice”, rekao je osuđeni tokom suđenja. Iako otac nije ispalio smrtonosne hice, već sin, i on je osuđen jer je bio glavni začetnik ove osvete, pišu Nezavisne.

Inače, zanimljivo je da je sukob ove dve romske porodice zapoečo još 2005. godine kada su se posvađali oko sedišta u bioskopu.

Taj sukob je godinama postajao sve ozbiljniji, a nakon tragične smrti sestre i ćerke osuđenih, počelo se sa planiranjem osvete.

Ono što je u svemu tome apsurdno jeste da je ona stradala od metka člana svoje porodice, kada je pištolj slučajno opalio, ali su oni za njenu smrt optužili suparničku porodicu čiji je član kasnije i likvidiran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA