Vreme čitanja: oko 3 min.

Emili je otac zlostavljao 15 godina, delovali su kao normalna porodica: "Krivim mamu što ništa nije primetila"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako je vreme odmicalo njen otac je preuzimao sve veću kontrolu nad njenim životom i nije joj dozvoljavao da se druži sa vršnjacima

  • 1
Manijak silovatelj silovanje muškarac napad devočica devojka nasilje seksualno uznemiravanje Foto-ilustracija: Shutterstock.

Emili Viktorija (31) koju je otac 15 godina seksualno zlostavljao kaže da danas krivi svoju majku jer nije primetila šta joj se dešava.

Ona kaže da ju je u detinjstvu stalno mučila pomisao da svojoj majci uništava život zbog onog što joj je otac radio.

"Zamislite da otac ne želi da bude s vašom majkom već sa vama. Možete li da zamislite koliko sam se loše osećala. Sve vreme mi je nje bilo žao. Uvek sam se pitala kako je moguće da ništa ne vidi", rekla je Emili.

Odrasla je u malom selu u Dorsetu i svima je njihova porodica izgledala normalno.

"Živeli smo prosečno kao i svi ostali. Bili smo mama, tata, moja braća i ja. Ali niko nije znao da me je otac zlostavljao 15 godina", kazala je ona.

Kada je Emili imala osam godina njen otac je dao otkaz i postao hranitelj, dok je njena majka radila po ceo dan.

"Moj otac je bio omiljen u našoj zajednici, svi su ga znali. Umeo je da se prikriva. Za razliku od njega ja sam za sve bila nevidljiva, čak i za moju majku. U školi sam bila kao zombi. Otac me je često držao u kući kako bi mogao da me zlostavlja", prisetila se ona.

Kaže da je zlostavljanje počelo kada je imala sedam godina i da se od tada osećala kao živi leš.

"Da bih ostala živa morala sam da se pravim da sam srećna. Tu masku srećne i nasmejane devojčice nosila sam sve vreme na licu. Pored svega što mi se dešavalo bila sam odličan đak i stalno sam osvajala medalje na takmičenju u plivanju", kazala je.

Kako je vreme odmicalo njen otac je preuzimao sve veću kontrolu nad njenim životom i nije joj dozvoljavao da se druži sa vršnjacima.

"Uvek mi je nabijao osećaj griže savesti jer ga ostavljam. Viđala sam drugarice samo kada je i moj otac bio zauzet", rekla je ona, prenosi Daily Mail.

Emili kaže da je vremenom počela da se plaši da njen otac zlostavlja i drugu decu.

"Nikome ništa nisam želela da kažem dok nisam napunila 17 godina. Pomislila sam da zlostavlja i drugu decu koja su bila kod nas. Videla sam jednu od njih kako mu se suprotstavlja i tada sam osetila da ja moram da uradim isto. Shvatila sam da ne treba ovo više da radim. Pokušavam sve da zaštitim i stavljam sebe na prvu liniju vatre. Nekoliko nedelja kasnije sam konačno progovorila", rekla je ona.

Emili je u novembru 2009. godine policiji prijavila zlostavljanje.

Njen otac je tokom informativnog razgovora priznao da ju je zlostavljao, ali i da ne može da se seti kako je sve počelo.

"Nijednog trenutka se nije osećao krivim za ono što je uradio", rekao je policajac koji je sa njim razgovarao.

Kada je saslušala šta je njen otac rekao u policiji, to joj je pomoglo da celu situaciju sagleda drugačije.

"Uvek sam se osećala kao da sam ja kriva. Nakon onoga što je rekao shvatila sam da ga je briga za ono što mi je radio", objasnila je Emili.

Njen prvi razgovor sa majkom bio je vrlo težak i pun emocija. Sve što joj se izdešavalo u detinjstvu ostavilo je veliki trag na nju.

"Još uvek sam besna na njega. Pedeset odsto vremena bio je divan otac, a 50 odsto čudovište", kazala je Emili.

Emilina majka ispričala je da nikada nije posumnjala da se nešto loše dešava i da je sve vreme mislila da je ona jako vezana za oca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA