Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepa bogatašica upucala policajca u glavu, pa telo bacila u more: Dobila smešnu kaznu, o njoj snimljen i film

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hartin je istražiteljima rekla da je bila pijana dok je držala pištolj Glock 17 i da je on slučajno opalio

  • 1
Jasmine Hartin Foto: Backgrid USA / Profimedia

Džezmin Hartin, kanadska bogatašica i bivša partnerka Endru Aškrofta, sina britanskog milijardera, optužena je da je iz nehata upucala policijskog načelnika u Belizeu, ali u zatvor neće ići.

Umesto odlaska iza rešetaka, Hartin će samo platiti novčanu kaznu od 30.000 funti i odraditi 300 sati društveno-korisnog rada. Uz to, mora da snimi video upozorenja o opasnosti pijanstva i lošeg rukovanja vatrenim oružjem.

Hartin (34) je priznala krivicu za ubistvo policajca Henrija Džemota (42) iz nehata, koje se dogodilo krajem maja 2021. godine. Džemot je preminuo nakon što je zadobio prostrelnu povredu glave.

Tokom istrage otkriveno je da su Hartin i Džemot, koji su bili prijatelji, u noći njegove smrti zajedno bili na zabavi na ostrvu Ambergris Kej. Prema policijskom izveštaju, šetali su plažom pre nego što su završili na molu, gde joj je Džemot dao pištolj da ga odloži sa strane, piše BBC.

Hartin je istražiteljima rekla da je bila pijana dok je držala pištolj Glock 17 i da je on slučajno opalio. Policija je pronašla Hartin u blizini mola, prekrivenu krvlju i izbezumljenu, a telo ubijenog pronađeno je u moru.

"Želim da Henrijeva porodica konačno nađe mir i želim da sve ovo što se dogodilo bude iza nas", rekla je ona nakon izricanja presude.

Prema krivičnom zakonu Belizea, maksimalna zatvorska kazna za ubistvo iz nehata je pet godina.

Prema krivičnom zakonu Belizea, maksimalna zatvorska kazna za ubistvo iz nehata je pet godina. Dok je na slobodi čekala kraj suđenja, Hartin je dala nekoliko intervjua, a pojavila se i u dokumentarnom filmu "Jedan metak u Belizeu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iko

    2. jun 2023 | 20:17

    Kao i kod nas tako i u celom svetu za bogate zakon ne postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA