≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nije vrištala": Osumnjičeni Nemac nesvesno priznao ubistvo Medlin Meken?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bez obzira na istinitost svedočenja, stručnjaci se slažu: Brikner je sebi učinio medveđu uslugu svojim detaljnim pismom novinaru.

  • 1
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Kristijan Brikner (46), koji je osumnjičen za kidnapovanje i ubistvo Medlin Meken 2007. godine tokom njenog letovanja s porodicom u Portugalu, možda je nesvesno priznao ovaj monstruozni zločin.

Postoje tri napisane stranice pisma na kojima se Kristijan Brikner (46) engleskom novinaru žali uglavnom na uslove u zatvoru i protestuje zbog svoje nevinosti. U jednom trenutku, međutim, otkriva pikantan detalj, javlja "Bild".

Krajem 2022. godine, čovek za koga se navodi da je, prema nemačkoj Saveznoj kriminalističkoj policiji (BKA) i javnom tužilaštvu u Braunšvajgu, 2007. kidnapovao i ubio tada trogodišnju Medlin Meken napisao je pismo engleskom novinaru. "Dejli mejl" je o tome izvestio u odlomcima.

"Bild" je primio ovo pismo. Kako navodi nemački list, posebno je interesantan odlomak koji bi mogao da objasni kako je ovajzlostavljač dece, koji godinama nije bio povezan sa slučajem Medlin Meken, došao u centar pažnje BKA.

Ranije se znalo da postoji svedok koji tvrdi da je Brikner priznao ubistvo 2008. Ranije je bilo nejasno šta je tačno osumnjičeni o zločinu rekao svom bivšem saputniku Helgeu B.

Brikner u svom pismu citira inkriminišuće svedočenje svedoka, koje on očigledno poznaje.

Dvojica sitnih kriminalaca upoznala su se u martu 2008. na muzičkom festivalu u Orgivi u Španiji. Deset meseci nakon nestanka Medlin, obojica su napustili Portugal.


Brikner je navodno pitao Helgea B. da li se uskoro vraća u Portugal. "Ne", rekao je, "tamo ima previše problema. Previše policije na putu - zbog nestale devojčice".

Bilo je čudno da je dete moglo nestati bez traga. Prema rečima svedoka, Brikner je odgovorio: "Da, nije vrištala".

Ova izjava svedoka Helgea B., tvrdi Brikner u pismu novinaru, bila je ono što je prvo skrenulo pažnju BKA na njega.

Sve je počelo s ovom izjavom – pored istraga u slučaju Medlin Meken, i u slučaju Amerikanke Diane M. (72), koju je Brikner silovao u Praia da Luz 2004. Za to delo je u zatvoru do 2026.

U svom pismu, Brikner je svedoka nazvao "lažovom": tvrdi da ga je prevario u trgovini drogom 2007. godine, zbog čega sa njim u Španiji 2008. nije razmenio nijednu reč. On takođe tvrdi i da je tok svedoku pomogao da prevremeno izađe iz zatvora u Grčkoj. Te navode, , prema saznanjima "Bilda", svedok oštro negira: Helge B. tvrdi da je odslužio celu zatvorsku kaznu za trgovinu ljudima.

Briknerov advokat Fridrih Filšer (38) i dalje smatra da svedok nije kredibilan: "Pre svega, mora se utvrditi da li je takvog razgovora uopšte i bilo. Drugi svedoci su dali drugačije izjave, odnosno da do takvog razgovora nikada nije došlo."

Bez obzira na istinitost svedočenja, stručnjaci se slažu: Brikner je sebi učinio medveđu uslugu svojim detaljnim pismom novinaru.

"Optuženom bi bilo dobro savetovati da se uzdrži od nezavisne komunikacije sa trećim licima", rekao je za "Bild" profesor krivičnog prava Denis Bok (44) s Univerziteta u Kilu. "Svako pismo veštaku može dati materijal za procenu uslova za preventivno zadržavanje."

(Telegraf.rs)

Video: Prekopavaju jedno imanje u Hanoveru: Da li je policija pronašla telo male Medlin Meken?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodjo

    3. jun 2023 | 00:03

    Vristao bih ti meni da je to moje dijete mamu ti svapsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA