Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala Lena, koja je ubijena i silovana, trebalo da ide na put sa ocem: Centar za socijalni rad pod lupom

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Nemačka Karlsruhe Karlsrueu talačka kriza Foto: Thomas Riedel / AFP / Profimedia

Desetogodišnja Lena, čije beživotno telo je pronađeno 4. aprila nedaleko od učeničkog doma u Vunsidelu u Nemačkoj, kobnog dana trebalo je da bude sa ocem.

Devojčica je silovana pre ubistva, a za zločin se sumnjiče 25-godišnji mladić, radnik u gradskoj čistoći i dečak (11).

Sada je i Učenički dom tražio da se pokrene istraga protiv Centra za socijalni rad.

Kako prenose nemački mediji, devojčica je smeštena u učenički dom na zahtev Centra, koji je preuzeo brigu o detetu zbog neslaganja razvedenih roditelja. Međutim, okolnostima pod kojima je dete preuzeto izazvale su sumnju vlasti i rukovodstva učeničkog doma.

Naime, Lenin otac je želeo da njegovo jedino dete odvede u Viden na izlet, i zahtevano je da ispuni određene uslove. Međutim, kako je javio Bild, pozivajući se na dobroobaveštene izvore, direktor Centra za socijalni rad je naredio da se dete ni slučajno ne predaje ocu, već da dete može preuzeti isključivo majka ili da bude smešteno u dom.

U nedelji uoči Leninog ubistva većina dece iz doma je otišla na skijanje. U to vreme, Lena je bila smeštena u grupu sa dečakom koji se sumnjiči za njeno ubistvo.

Na dan kada je ubijena, Lenini roditelji, psihijatar i predstavnici Centra za socijalni rad su se raspravljali da li bi Leni trebalo da bude dopušteno da ide na izlet sa ocem.

Odobrenje su dali psihijatri i socijalni radnik, ali je iznenada Kancelarija za zaštitu mladih "ostala suzdržana" u vezi sa tim tokom saslušanja pred sudom. Socijalni radnik je tada povukao svoju saglasnost.

Lena je ubijena 3. aprila, a njen otac je tokom noći između 3. i 4. aprila dobio odluku okružnog suda kojim se zabranjuje da dete vodi na izlet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA