Vreme čitanja: oko 2 min.

Putnici skoro 2 dana bili zaglavljeni u ruskom gradu nakon prinudnog sletanja: Najzad stigli na odredište

Vreme čitanja: oko 2 min.

Putnici su rekli kako im nije bilo dozvoljeno da napuste hotelske sobe niti su mogli da koriste kreditne kartice zbog sankcija zbog rata u Ukrajini

  • 1
Magadan airport Foto: Shutterstock

Putnici na letu za San Francisko bili su zarobljeni skoro 48 sati u udaljenom gradu u ruralnoj Rusiji nakon što je njihov avion doživeo problem sa motorom.

Avion Er Indije poleteo je iz Nju Delhija u utorak sa 216 putnika i 16 članova posade, ali je bio primoran da sleti na aerodrom Magadan u Sibiru.

U saopštenju avio-kompanije navodi se da je rezervni avion poslat po putnike nakon što je Boing 777 doživeo "tehnički problem sa jednim od njegovih motora", dodajući da je "putnicima pružena podrška na terenu".

Avio-kompanija, koja nema osoblje sa sedištem u udaljenom gradu, morala je da se osloni na lokalne vlasti za smeštaj putnika, koji su zbog "infrastrukturnih ograničenja" smešteni u "provizorne smeštaje".

Ovaj incident doveo je do pitanja koliko brzo avion napravljen u Americi može da se popravi usled sankcija SAD i EU na izvoz avio opreme u Rusiju.

"Taj avion treba da se popravi. Ne znam koliko dugo će to trajati, ali putnici će biti odvedeni na krajnju destinaciju", rekao je indijski ministar civilnog vazduhoplovstva Jiotiraditia Scindia.

Jedan od putnika, Gaga, rekao je za indijsku NDTV da je na letu bilo puno američkih državljana koji su zabrinuti, s obzirom na tenzije između Rusije i SAD.

"Ovde ima puno nervoznih ljudi", rekao je putnik.

Girvan Kahma (16), koji je bio na letu sa ujakom i bratom, rekao je da im nije dozvoljeno da napuste hotele u Magadanu i da ne mogu da koriste svoje kreditne kartice kako bi kupili nešto na aparatima zbog sankcija zbog rata u Ukrajini.

Avio-kompanija im je navodno rekla da neće napustiti Rusiju do četvrtka.

Vedant Patel, portparol američkog Stejt departmenta, rekao je da je verovatno da su američki državljani bili na letu, ali nije mogao odmah da potvrdi koliko.

"Nastavljamo da pratimo situaciju", rekao je Patel.

Avion sleteo u San Francisko u četvrtak

Prema poslednjim podacima, avion Er Indija AI173D sleteo je u San Francisko ranije danas posle skoro 48 sati u Rusiji.

U pitanju je rezervni avion koji je otišao po putnike, a prema pisanju medija, svi koji su bili u avionu koji je poleteo iz Nju Delhija, stigli su na krajnje odredište.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA