Vreme čitanja: oko 1 min.

"Buljio je u obližnje jezero i mumlao u bradu": Otkriven motiv napada na decu u Francuskoj?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske, Žerald Darmanin objavio je danas interesantan podatak

  • 1
Francuska napad park deca ubadanje Foto: Tanjug/AP

Jučerašnji napad nožem na malu decu u francuskom gradu Ansiju zgrozio je Francusku, ali i svetsku javnost.

Napadač je 31-godišnji Sirijac, koji je na dečjem igralištu u mirnom alpskom gradiću nožem izbo četvoro dece i dvoje odraslih. Najmanje jedno dete bilo je u kolicima.

Izbodena deca su stara između 22 meseca i tri godine, rekli su u policiji. Na društvenim mrežama pojavio se jezivi snimak napada, na kom se vidi kako unezvereni napadač s nožem u ruci traži i ubada decu na dečjem igralištu, pri čemu se vidi i kako ubada dete u kolicima.

Prizivao Isusa

Napadač je sirijski hrišćanin koji je u Evropu došao pre 10 godina. Status izbeglice je dobio u Švedskoj, iz koje je u Francusku stigao pre četiri meseca, nakon što se razveo od supruge koja kaže da od tada ne zna ništa o njemu. U Švedskoj je ostavio i trogodišnju ćerku.

U prošlogodišnjoj prijavi za status izbeglice u Francuskoj izjavio je da je sirijski hrišćanin. Tokom jučerašnjeg napada na decu u parku Sirijac je prizivao ime Isusa Hrista. Nakon što je uhapšen, kod njega su nađeni krst i molitvenik.

Francuske vlasti juče su objavile da motiv napada nije teroristički, kao i da napadač nema niti dosije niti je lečen zbog psihičkih problema.

Odbijen za status izbeglice

Ali, danas je ministar unutrašnjih poslova Francuske, Žerald Darmanin, objavio interesantan podatak, koji bi mogao biti važan za otkrivanje motiva napada. Naime, Sirijac se za status izbeglice prijavio i u Francuskoj, a zahtev mu je odbijen pre samo nekoliko dana.

"Ta koincidencija je zabrinjavajuća. Uradio je to što je uradio samo nekoliko dana nakon što mu je zahtev odbijen", rekao je Darmanin.

Za sada nije zvanično potvrđeno da je to motiv brutalnog napada.

BBC navodi da je napadač viđan kod igrališta poslednjih dana. Buljio je u obližnje jezero i mumlao u bradu.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši fudbaler Liverpula jurio migranta koji je izbo decu u Francuskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA