≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dementnu baku koja "razgovara" sa životinjama napao pas: Zadobila teške povrede, moraće na više operacija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vasnica psa je požurila da se izvini, ali nije ponudila da joj pomogne da ustane sa zemlje ili da je odvede u bolnicu.

  • 0
Starica, baba, zena u krevetu, bolnica, bolnički krevet, mrtva, umire Foto-ilustracija: Shutterstock

Starija žena koja boluje od demencije, koju je pas oborio na zemlju i izgrizao tokom opakog napada u Aper Hatu na Novom Zelandu, provela je prošlu nedelju u bolnici i podvrgnuta je višestrukim operacijama zbog preloma kostiju i tetiva. A sledi joj još hirurških intervencija.

Prijatelj i advokat Brus Mid rekao je da je 83-godišnja Leng Mui - meštanima poznata kao Helen Bok ili gospođa Bok - šetala ulicom na putu da nahrani patke u parku Avakairangi kada se incident dogodio.

"Dok je prolazila pored jednog domaćinstva morala je da se provlači pored dva nepropisno parkirana automobila na trotoaru. Kapija je bila otvorena i veliki crno-beli pas je izašao i oborio je na zemlju i jako je ugrizao za ruku", rekao je Mid.

Mui je rekla Midu da je vlasnica požurila da se izvini, ali nije ponudila da joj pomogne da ustane sa zemlje ili da je odvede u bolnicu.

Mui je na kraju otišla u bolnicu, gde je imala nekoliko operacija kako bi joj namestili slomljenu kost u ruci i uklonili gnoj iz rane. Biće joj potrebne dodatne operacije zbog oštećenih tetiva. Ona je u bolnici od napada 2. juna.

"Helen je nepokolebljivi budista... ona razgovara sa svim psima, mačkama, crvima, pticama, leptirima, svime... čak i pokupi crve sa betonske pešačke staze i stavi ih na travu. Ona je samo luda za životinjama", rekao je Mid.

"Verovatno je razgovarala sa psom svaki put kada je prolazila pored kapije."

Mui je rođena u Džohor Bahruu u Maleziji, a preselila se u Aper Hat sa svojim bivšim mužem pre oko 50 godina. Mid ju je opisao kao "enigmu" koju je "veoma, veoma dobro poznavala" polovina grada Aper Hata.

"Ona i ja smo dobri prijatelji poslednjih 10 godina... Uzeo sam na sebe da budem njen advokat, životni vodič, mentor, kako god hoćete da to nazovete. Vozim je okolo da joj nahranim patke i pogledam druge životinje."

Mid je na stranici lokalne zajednice pozivaa vlasnika psa da se izjasni o napadu, ali je rekao da je sada prijavio slučaj policiji i gradskom veću Aper Hata.

Direktorka saveta za planiranje i regulatorne službe, Helen Hamilton, rekla je da su jutros primili zvanično obaveštenje o napadu.

"Otvorili smo istragu koja je trenutno u toku. Pošto je ovo aktivna istraga, ne možemo dalje komentarisati ovo pitanje."

(Telegraf.rs)

Video: Uhapsili dementnu ženu, pa joj se rugali i podsmevali: Snimak iz policijske stanice zgrozio svet!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA