Vreme čitanja: oko 1 min.

Deca su spasena iz džungle, ali za psom Vilsonom se i dalje traga: Nije gotovo dok ga ne nađemo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas je pronašao nekoliko tragova koji su ukazali na to da su deca živa u džungli

  • 0
Kolumbija pas džungla deca Foto: Facebook/Fuerzas Militares de Colombia

Kolumbijska vojska i dalje traga za spasilačkim psom koji je pomogao u pronalaženju četvoro izgubljene dece u džungli Kolumbije, ali je on sam pritom nestao.

Pas tragač po imenu Vilson ima šest godina a izgubio se tokom višenedeljne potrage za decom koja su nestala kada se početkom maja avion u kom su bila srušio u džunglama Amazonije.

Belgijski ovčar je zaslužan za pronalaženje nekoliko tragova koji su ukazali na to da su deca, inače pripadnici domorodačkog plemena, živa i sama usred džungle, uključujući flašicu za bebe, objavila je kolumbijska vojska na Tviteru.

Deca se oporavljaju u bolnici a direktorki kolumbijskog instituta za brigu o porodicu rekla su da su tokom boravka u džungli naišla na jednog psa.

Čak su komandantu vojske koji ih je posetio u bolnici, pokazale crtež na kojem su nacrtali šumu i psa koji im je pravio društvo.

Kolumbija pas džungla deca Foto: Facebook/Fuerzas Militares de Colombia

Pas Vilson je poslednji put viđen dan ili dva pre nego što su deca spasena, a napori spasilaca da ga vrate u svoju grupu nisu bili uspešni.

Rekli su da se pas izgubio, da ne znaju gde je bio i da ih je neko vreme pratilo. Vojska je pronašla tragove dečijih stopa ali i tragove psećih šapa.

Kažu da se za psom još uvek traga, kao što bi se tragalo za bilo kojim drugim pripadnikom jedinice, prenosi BBC.

Avion u kojem su mališani putovali sa majkom srušio se početkom maja. Tri osobe uključujući majku su poginule, a preživela su deca starosti trinaest, devet i četiri godine, kao i beba stara svega jedanaest meseci.

Njih je nakon petonedeljne potrage pronašla vojska, u blizini granice između kolumbijskih provincija Kaketa i Guiviara, nedaleko mesta avionske nesreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA