Vreme čitanja: oko 1 min.

Eksplozija u velikom ruskom vojnom skladištu u Ukrajini: Pogođeno s 2 rakete, uništena velika količina oružja?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Telegram kanalu "Ribar" navedeno je da je skladište navodno pogođeno sa dve rakete "Storm Shadow" britanske proizvodnje

  • 1
Rat u Ukrajini Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Ukrajina juče zadala težak udarac ruskim snagama, došlo je do eksplozije u ogromnom vojnom skladištu u selu Rikove.

Prema ruskim izvorima, u ovom magacinu skladištila se vojna oprema i municija, a nakon eksplozije došlo je do ogromnog požara.

Na Telegram kanalu "Ribar" navedeno je da je skladište navodno pogođeno sa dve rakete "Storm Shadow" britanske proizvodnje.

I na jednom poznatom ukrajinskom Telegram kanalu takođe je navedeno da je došloi do eksplozije u ruskom vojnom skladištu, kao i da se u njemu nalazila velika količina municije koji se odatle transportuju na front u Zaporožju.

Isti izvor tvrdi da je u napadu poginulo nekoliko desetina Rusa, dok su stotine njih povređene. Tačni podaci o eventualnim žrtvama nisu zvanično saopšteni, piše Bild.

Podsetimo, otkako je prošle nedelje zvanično počela ukrajinska kontraofanziva, ta vojska je izvela više uspešnih napada na ruska utvrđenja. Cilj ovih napada je da se oslabi snabdevanje ruskih trupa na frontu u vidu vojne opreme i municije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u svom govoru sinoć da bi Moskva trebalo da se pripremi za gubitak okupiranih teritorija.

"Korak po korak naše snage idu napred ka oslobađanju svojih teritorija", rekao je on.


Zelenski je takođe negirao navode ruskog predsednika Vladimira Putina da je navodno u Ukrajini uništen američki sistem "Patriot".

"Nijedan od sistema Patriot niej uništen", rekao je Zelenski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA