Vreme čitanja: oko 2 min.

Julija je silovana i ubijena pre 35 godina, otac nije dočekao pravdu: Braća nastavljaju njegovim putem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Julijin ubica nikada nije otkriven, a njeno raskomadano telo telo pronađeno je u rezervatu prirode Masai Mara i bilo je zapaljeno

  • 0
Julie Ward Foto: FILES / AFP / Profimedia

Julija Vord (28) je u Keniji na safariju pre 35 godina silovana i ubijena, a njen ubica nikada nije pronađen.

Njena majka preminula je pre nekoliko godina, a ni njen otac nije dočekao da pravda bude zadovoljena. Međutim, njena braća Tim i Bob ne odustaju u želji da osoba koja je nanela toliko zla njihovoj porodici bude izveden pred lice pravde.

Braća su nakon očeve smrti odlučila da roditelje pokopaju zajedno i da sa njima počiva i urna s pepelom njihove voljene Julije.

"Majka je uvek želela da Julija bude blizu. Njen pepeo je čuvala u svojoj sobi. Sada možemo da ih svo troje zajedno sahranimo", rekao je Bob.

Julijin ubica nikada nije otkriven, a njeno raskomadano telo telo pronađeno je u rezervatu prirode Masai Mara i bilo je zapaljeno. Nakon njenog ubistva, otac je ostatak života proveo pokušavajući da pronađe ubicu. Više od 200 puta posetio je Afriku u nadi da će pronaći ubicu.

U svojoj borbi za pravdu suočavao se sa raznim nameštanjima, zataškavanjima, ali je do smrti ostao pri tvrdnji da je lokalni plejboj Džonatan Moj kriv za ubistvo i silovanje njegove ćerke.

"Tata nikada nije otišao u penziju. Iako je on umro, ne možemo da dozvolimo da potraga umre sa njim. To bi bilo sramotno", rekao je Bob.

On je dodao da je njihova moralna obaveza da je zaštite, posebno nakon što su saznali da su navodno vlade Kenije i Velike Britanije umešane u ceo slučaj.

"Ako ju je neko ubio i onda se izvukao to je zato što je bio zaštićen. Svi koji su poznavali Juliju znaju da je bila veoma nežna, imala je dobru narav", dodao je njen brat.

Julijino telo pronađeno je zahvaljujući akciji koju je u Keniji organizovao njen otac.

"Da nije bilo tate telo nikada ne bi bilo pronađeno. Da nismo pronašli telo uvek bismo se nadali da je živa. Mogu da zamislim kako je roditeljima Medlin Meken, oni još uvek ne znaju šta se sa njom dogodilo", kazao je Tim.

Otac je do smrti tvrdio da je tokom boravka u Keniji ona naišla na Džonatana i njegove radnike koji su je silovali i ubili, a zatim raskomadali i zapalili telo da bi prikrili tragove.

"Trenutak kada je pronađena bio je jako težak. to je bio veliki šok za nas. Mislili smo da će biti pronađena živa. Prvo smo pronašli nogu i vilicu. To je tatu nateralo da krene dalje. Ne možete da verujete koliko je bio fokusiran. Kupio je ugljenisanu kosu i kosti svoje ćerke. Uvek je planirao svaki korak", objašnjava Tim.

Za njeno ubistvo održana su dva suđenja. Optužena su tadašnja dva čuvara parka i glavbni rendžer, ali su na kraju pušteni na slobodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA