Vreme čitanja: oko 2 min.

Spornih 11 minuta u slučaju ubijene Anastasije: Da li je ovo dokaz koji osumnjičenog šalje u zatvor?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što muči policiju je kada je telo odneto na mesto gde ga je policija pronašla i kako je moguće da ranije nije uočeno iako je ta oblast više puta pretražena

  • 1
Ostrvo Kos, Grčka, Anastasija Foto: Pixabay, Smile of the Child/Χαμόγελο του Παιδιού

Grčka policija nastavlja da istražuje okolnosti pod kojima je na ostrvu Kos ubijena Poljakinja Anastasija Rubinska (27).

Njeno telo pronađeno je u nedelju ispod drveta u močvarnoj oblasti, a rezultati obdukcije pokazali su da je preminula usled davljenja.

Mesto na kom je pronađeno telo udaljeno je oko kilometar od kuće u kojoj je živeo Bangladežanin (32), glavni osumnjičeni za njeno ubistvo. Osim njega za zločin je osumnjičen i njegov cimer poreklom iz Pakistana.

Bangladežanin je u policiji rekao da je upoznao Anastasiju na dan njenog nestanka i da su zajedno otišli kod njega kući gde su pušili hašiš. On je zatim ispričao da su u kući uz njen pristanak imali seksualni odnos, a zatim ju je odveo na mesto gde je njen momak trebalo da je pokupi.

Međutim, na snimcima sa nadzornih kamera blizu njegove kuće vidi se da su njih dvoje zajedno ušli u kuću, međutim, nema snimaka koji potvrđuju da je ona iz nje izašla.

Izvori upućeni u slučaj tvrde da kuća u kojoj je boravio osumnjičeni ima još jedan izlaz koji nije pokriven kamerama. On je neometano mogao da iznese devojku zajedno sa saučesnikom, a da ih niko ne vidi.

Policija u ovom trenutku istrage veruje da je drugoosumnjičeni pomogao da se Anastasijino telo prenese do močvarnog dela, gde je kasnije i pronađeno.

Spornih 11 minuta koje muče policiju

Telo lepe Anastasije locirano je zahvaljujući svedočenje jedne osobe koja je videla osumnjičenog kako u panici beži iz kuće. On je bio odsutan 11 minuta, a zatim se ponovo vratio.

Policija je istragom utvrdila da je upravo toliko vremena potrebno da se pešaka stigne od njegove kuće do mesta gde je Anastasijino telo nađeno.

Dalji tok istrage pokazaće da li je ovo ključni dokaz koji će osumnjičenog Bangladežanina poslati u zatvor zbog ubistva.

Ono što takođe muči policiju je kada je telo odneto na mesto gde ga je policija pronašla i kako je moguće da ranije nije uočeno iako je ta oblast više puta pretražena.

Dalja istraga moraće da pruži odgovore kako je telo nesrećne devojke završilo ispod drveta u močvarnom delu Alikes.

Sekretar za civilnu zaštitu na ostrvu Kos Stamatis Kambourakis rekao je da su on i njegov tim u subotu (dan pre nego što je telo pronađeno) dva puta prošli pored tog mesta. Zbog toga sumnja da je telo devojke možda tek u subotu uveče ostavljeno ispod drveta.

"Veoma je čudno. Moguće da je neko premestio telo u subotu uveče. U akciji potrage učestvovali su i obučeni psi tragači i dronovi. Da je bila tu, neko bi primetio. Ovaj deo ostrva je vrlo posećen. Ukoliko su je prevezli ovde to je bilo tokom noći, ujutru i tokom dana bi to teško izveli zbog gužve", rekao je on, prenosi Khatimerini.

Njegov kolega Tomas Karatomas, takođe je učestvovao u potrazi i istog je stava kao i Stamatis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    21. jun 2023 | 07:42

    Pa nadjen je njen DNK kod njega u sobi,sta jos nije jasno???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA