≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Određen datum početka suđenja od čijeg rezultata zavisi da li će Tramp otići na dugogodišnju robiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako naredba sudije Ajlin Kenon od utorka pokreće sat za niz važnih stvari u slučaju Trampa, malo je verovatno da će slučaj biti brzo okončan.

  • 0
Donald Tramp Trump sud suđenje Foto: Tanjug/AP/Seth Wenig

Krivično suđenje Donaldu Trampu za gomilanje vojnih tajni u Mar-a-Lagu ima datum početka - 14. avgust. 

Sudija Okružnog suda u Majamiju Ajlin Kenon označila je poslednje dve nedelje u avgustu za istorijsko suđenje. Ukoliko tako ostane, to bi predstavljalo zapanjujuće brz tempo za slučaj za koji se očekuje da će biti komplikovan i da će zahtevati dugotrajno prepiranje tužilaštva i odbrane oko izuzetno osetljivih poverljivih tajni.

Ali, pregled krivičnih predmeta Kenonove od kada je preuzela sudijsku funkciju krajem 2020. sugeriše da je to standardna praksa za sudiju sa sedištem u Floridi.

Ona obično određuje datume suđenja šest do osam nedelja od početka slučaja, samo da bi dozvolila odlaganja nedeljama ili mesecima kako se pojave problemi i strane zahtevaju više vremena za pripremu.

Iako njena naredba od utorka pokreće sat za niz važnih stvari u slučaju Donalda Trampa, malo je verovatno da će slučaj biti brzo okončan.

Naredba Kenonove dolazi nakon vikenda tokom kojeg je Tramp nastavio da "diže obrve" - i svakako zaokuplja uši svojih tužilaca - intervjuom za "Fox News" u kojem je priznao da je namerno uskratio dokumente saveznoj vladi, tvrdeći da je želeo da ih pregleda u potrazi za ličnim stvarima.

Bio je to najnoviji preokret u promenljivoj i vijugavoj naraciji Trampa o svom postupanju sa dosijeima, što će sigurno postati deo obrasca koji tužioci nameravaju da istaknu na suđenju.

Tramp je takođe pod optužnicom na Menhetnu zbog navodnog falsifikovanja poslovnih zapisa u vezi sa tajnom isplatom novca zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels. Suđenje u tom predmetu zakazano je za 25. mart 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Helikopterska jedinica ima nešto zajedničko sa Donaldom Trampom i kraljicom Elizabetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA