Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se režiser filma o Titaniku: Zaprepašćen sam sličnošću dva incidenta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kameron je rekao da dobro poznaje olupinu Titanika

  • 1
James Cameron, Džejms Kameron Foto: Tanjug/AP/Ahn Young-joon

Reditelj filma Titanik Džejms Kameron oglasio se povodom pomorske nesreće u kojoj je došlo do implozije podmornice Titan koja je krenula u obilazak olupine broda potonulog pre više od 100 godina.

"Zapanjen sam sličnošću katastrofe koja je zadesila Titanik čiji kapetan je više puta upozoravao da se ispred broda pojavila santa leda a ipak je pri punoj brzinom udario u nju po mrkloj noći kada je poginulo mnogo ljudi", rekao je Kameron za ABC News.

On je ocenio da je implozija podmornice bila "prilično nadrealna" stvar i primetio da je jedan od poginulih putnika, Pol-Anri Nargeolet, bio njegov prijatelj.

"Bio sam dole mnogo puta... Veoma dobro poznajem olupinu... Znam za tehničke probleme povezane sa izgradnjom ovog tipa plovila i sve bezbednosne protokole", rekao je on.

Potraga za podmornicom nestalom na putu prema Titaniku danas je ušla u kritičnu fazu, a američka Obalska straža potvrdila je da je došlo do implozije i da je poginulo svih pet članova posade.

"Da se tao nešto dogodi na istom mestu, jednostavno je nadrealno. Uz sve zarone koji se zbivaju širom sveta, ovo je neverovatno", poručio je Kameron.

Mesto fatalne nesreće nalazi se 487 metara od olupine Titanika. To je zona gde nema krhotina koje pripadaju Titaniku.

Pronađeno je pet delova podmornice. Neki od njih su pripadali kapsuli koja je održavala pritisak unutar podmornice.

(Telegraf.rs)

Video: Otkriveni novi snimci čuvenog broda Titanik: Zavirite u najpoznatiju olupinu pod vodom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarja

    22. jun 2023 | 23:01

    Neka mesta su ukleta. Neke duse nisu dobile smiraj i zato ih ne treba dirati. Cemu obilazenje olupine? Bolje bi bilo da postoji replika pa da se posetioci dive lepoti i raskosi kad je tek isplovio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA