≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin u obraćanju indirektno rekao da ne prašta Prigožinu, pa se sastao sa glavnim ruskim bezbednjacima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Rusije je na sastanku, kako je zvanično saopšteno,  predložio da se analizira situacija koja se razvila nakon pokušaja vojne pobune Vagnerove grupe.

  • 2
Vladimir Putin, Sergej Šojgu, sastanak Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, nakon obraćanja javnosti u kom je indirektno rekao da Jevgenij Prigožin neće proći nekažnjeno zbog pokušaja pobune, sazvao sastanak sa šefovima bezbednosnih službi.

On je na sastanku sa šefovima agencija za sprovođenje zakona, kako je zvanično saopšteno,  predložio da se analizira situacija koja se razvila nakon pokušaja vojne pobune Vagnerove grupe, predloživši da se razgovara i o zadacima koji predstoje.

Putin je tokom sastanka rekao da je okupio bezbednosne zvaničnike da im zahvali na njihovom radu.

"I da bismo razgovarali o situaciji koja se u ovom trenutku razvila, kao i da bismo razgovarali o zadacima sa kojima se suočavamo kao rezultat analize događaja koji su se desili u zemlji", rekao je Putin.

Sastanku su prisustvovali generalni tužilac Igor Krasnov, šef administracije Kremlja Anton Vaino, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev, direktor FSB Aleksandar Bortnikov, šef Nacionalne garde Viktor Zolotov, šef FSO Dmitrij Kočnev, šef Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Takođe, oglasio se i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je izjavio da ruske obaveštajne agencije već istražuju da li su ukrajinske ili zapadne obaveštajne službe bile umešane u pobunu Jevgenija Prigožina.

(Telegraf.rs)

Video: Poruka Jevgenija Prigožina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    26. jun 2023 | 22:55

    Botksirani kepec,vreme ce pokazati da je lazni car,gde komunusti mozes verovati,ali Ruski narod ce se probuditi i otetati grupu pljackasa.

  • дероње

    26. jun 2023 | 22:40

    Прц милојко.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA