≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Burna noć u Francuskoj nakon ubistva tinejdžera: Uhapšeno 20 osoba, policija upotrebila suzavac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sinoć su na ulicama Pariza izbili neredi, a zapaljeno je i nekoliko automobila

  • 1

Dvadeset ljudi je uhapšeno zbog kršenja javnog reda na protestima koji su izbili u Francuskoj nakon što je policajac ubio tinejdžera (17).

Ubistvo je snimljeno u Nanteru, zapadno od francuske prestonice, ranije danas nakon što je rečeno da je mladić, koji je poreklom iz Alžira, prekršio saobraćajna pravila. Žrtva je ubrzo identifikovana kao Nael M. 17-godišnji vozač dostavljača.

Policajac je u međuvremenu uhapšen, a okolnosti pod kojima se ubistvo dogodilo još uvek nisu jasne.

Sinoć su na ulicama Pariza izbili neredi, a zapaljeno je i nekoliko automobila.

Policija je suzavcem pokušala da rastera manje grupe koje su počele da prave nered.

Iako se posle 3 ujutru situacija malo smirila, tenzije su se nastavile, a protesti su se proširili i na druge delove Pariza.

Tužioci su u međuvremenu potvrdili da se protiv neimenovanog policajca odgovornog za pucnjavu vodi istraga za „ubistvo“. Žrtva, identifikovana kao Nael M. je preminula je juče posle 9 sati, nakon što je na njega pucano pola sata ranije.


Na snimku koji se širi mrežama vidi se kako automobil prvobitno stoji, sa otvorenim krovom, pre nego što je krenuo napred kada policajac, koji nosi zaštitni šlem, preti vozaču smrću. Kada se vozač ponovo pokrenuo, policajac puca iz neposredne blizine i pogađa ga u grudi.

Gradonačelnik Nantera Patrik Džeri rekao je da je "šokiran" video snimcima i preneo je "iskreno saučešće dečakovoj majci".

"Tako je tužno, bio je tako mlad", rekla je Samia Bough, 62, bivša tinejdžerova komšinica, koja je došla da položi buket žutih ruža na lice mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sen

    28. jun 2023 | 09:09

    Kolonizirali ste svijet...dajete Kosovo teroristima....sada uzivajte u civilizacijskim dosezima Alžiraca,Pakistanaca,bangladestanaca i Albanaca..tek ćete vidjeti njihovu kulturu! A francuska više nema svoj identitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA