≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija na Baltiku: Dete palo sa trajekta s visine od 20 metara, majka skočila u vodu za njim, oboje umrli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije poznato šta je dovelo do incidenta, istraga u toku.

  • 0
Trachinus draco Foto: Shutterstock

Poljakinja i njen sedmogodišnji sin poginuli su nakon što su pali sa trajekta iz Baltičkog mora koji je saobraćao iz Švedske u Poljsku, izjavio je u petak portparol poljske policije.

Švedske vlasti saopštile su u četvrtak da je dete palo sa broda i da je majka skočila preko palube u pokušaju da ga spase. Oboje su kasnije odvezeni helikopterom u švedsku bolnicu.

"Nažalost, ujutru smo dobili informaciju od švedske strane da ovu strašnu vest moramo preneti porodici, jer su i dečak i žena mrtvi", rekao je portparol policije Mariuš Kjarka.

Švedska policija nije mogla da potvrdi da su majka i dete umrli. Bolnica je odbila da komentariše, uputivši upite policiji.

Švedski trajekt "Stena Spirit" bio je na Baltiku na pola puta do Gdinje u Poljskoj iz Karlskrone u Švedskoj kada se incident dogodio, saopštili su u četvrtak zvaničnici.

Šta je dovelo do incidenta ostaje nepoznato.

"U ovom trenutku nemamo informacije da li je do ovoga došlo zbog kvara trajekta", rekla je portparol "Stena" Line Agnješka Zembržicka za TVN 24. "Sarađujemo sa policijom i drugim organima koji su imenovani da objasne uzroke i okolnosti ovoga događaj".

Švedska policija uputila je poziv poljskim putnicima preko poljske državne novinske agencije PAP tražeći informacije koje bi mogle da objasne kako je došlo do nesreće.

(Telegraf.rs)

Video: Scene kataklizme u Grčkoj: Turisti na trajektu okruženi vatrom koja guta sve pred sobom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA