≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednja fotografija oca i sina pre nego što su se ukrcali na podmornicu: Smeju se i grle na palubi broda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njih dvojica su stradala u imploziji zajedno sa još trojicom putnika

  • 0
Podmornica Titan Foto: Tanjug/AP

Strani mediji objavili su poslednju fotografiju oca i sina poreklom iz Pakistana pre nego što su se ukrcali u podmornicu Titan.

Šahzada Davud (58) i njegov sin Sulejman (19) snimljeni su kako se zagrljeni smeju pre nego što su se ukrcali u podmornicu na putovanje za koje su platili po 250.000 dolara, a onda su nestali zajedno sa trojicom putnika.

Sulejman i Šahzada su imali svoja odela „OceanGate“, kao i vodootporne narandžaste pantalone i jaknu, čizme i prsluke za spasavanje i šlemove.

Fotografija je objavljena nakon što je Šahzadina žena Kristin otkrila kako su proveli poslednje trenutke života pre nego što je došlo do implozije Titana. Kako je rekla, oni su slušali omiljenu muziku u potpunom mraku kako bi uštedeli struju i posmatrali stvorenja u dubini.

Shahzada Dawood Foto: Tanjug/AP

Kristin je opisala kako su ona i njena ćerka Alina (17) bile na matičnom brodu Polar Prince, i mahale suprugu i sinu dok su odlazili u avanturu.

Suleman Dawood Foto: Tanjug/AP

U podmornici su bili direktor kompanije "OceanGate" Stokton Raš, francuski stručnjak za Titanik Pol-Anri Naržole, britanski milijarder Hamiš Harding i otac i sin - Šahzada i Sulejman Davud. Stručnjaci su ocenili da je posada poginula u katastrofalnoj imploziji, i to je, prema njihovim rečima, bilo momentalno, odnosno, "nisu ništa osetili".

Nakon što je izgubljen kontakt sa podmornicom, potraga za njom je trajala danima, pre nego što su saopštene tragične vesti - cela posada je poginula.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je devojka koja je poslednji put otpratila i snimila nestalu podmormnicu "Titan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA