Vreme čitanja: oko 3 min.

Argentina ustala zbog Sesilijinog nestanka: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo, ali tela nema

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sesilija Strzizovski je nestala 1. juna - u slučaju koji je podigao naciju na noge. Uhapšeni muž i njegovi roditelji zbog ubistva, kao i četiri osobe zbog skrivanja zločina.

  • 0
Protest Argentina Foto: Pablo CAPRARULO / AFP / Profimedia

Argentinci su u nedelju 2. jula organizovali demonstracije tražeći pravdu u slučaju mlade žene koja je nestala pre mesec dana, javlja Rojters.

Sesilija Strzizovski je nestala 1. juna - u slučaju koji je podigao naciju na noge.

Njen suprug Cezar Sena i njegovi roditelji, Emerensijano Sena i Marsela Akuna, privedeni su i optuženi za ubistvo nakon što su vlasti pronašle ljudske ostatke na imanju porodice Sena. Još tri osobe su uhapšene pod sumnjom da su prikrivale zločin.

/" data-width="830" data-allowfullscreen="true">

Pristalice sa plakatima i ružičastim balonima pratile su majku Strzizovske, Gloriju Romero, na maršu:

"Zašto nisam ja? Hteli su život, zašto nisu uzeli moj? Rado bih ga dala za svoju ćerku. Moja ćerka će za mesec dana napuniti 29 godina, imala je više snova nego što je zvezda na nebu. Danas ništa nije ostalo. Danas sam našla pramen njene kose. Kao i sve majke sve sam zadržala. Kada se prvi put ošišala napravila sam lopticu njene kose i zadržala je. Danas sam je izvadila i mazila ćerkinu kosu", rekla je Sesilijina majka.

Inače, kako javlja infobae.com, dokazi i dalje podržavaju teoriju tima specijalnog tužioca koji istražuje nestanak Sesilije Strzizovski kao ubistvo. Sada su potvrdili da su predmeti koji su pronađeni spaljeni na terasi kuće bračnog para Sena, tokom racije koju su izvršili pripadnici Nacionalne žandarmerije pre 11 dana, ostaci ranca i novčanika koji su pripadali žrtvi.

Izvori iz istrage su javili da je rezultat ekspertskog mišljenja o ostacima koji su pronađeni spaljeni u kući u Resistenciji, uvršteni u sudski dosije koji je sačinjavao tim tužioca.

Kako prenosi novinska agencija Telam, ovaj izveštaj otkriva da su ostaci tkanine koji su pronađeni u dvorištu kuće i koji su bili zahvaćeni plamenom bili iz ranca koji je Sesilija nosila na dan nestanka, 2. juna.

Stručnjaci su uspeli da utvrde da su, pored toga, pronađeni i ostaci novčanika i kreditne ili debitne kartice koje su pripadale žrtvi.

U ovoj potrazi, stručnjaci Žandarmerije, koji su na zahtev tužilačkog tima radili više od pet sati na licu mesta, georadarom su pokušali da utvrde da li su ostaci mlade žene sakriveni pod cementom, ali rezultat tog merenja je bio negativan.

Tokom tog postupka stručnjaci su koristili i Luminol i ustanovili da u prostoriji koja je pripadala Sezaru Seni ima tragova krvi koja odgovara ljudskoj, zbog čega su uzeti uzorci koje sada analizira tim biohemičara da bi utvrdili da li je muška ili ženska i, u ovom slučaju, da li pripada Sesiliji.

Vest je izašla istog dana kada je objavljeno da će argentinski tim forenzičke antropologije - koji je bio uključen u pronalaženje tela žrtava ilegalne represije tokom diktature i na Darvinovom groblju na Malvinama (argentinski naziv za Foklandska ostrva, op.aut.) - pokušati da dobije DNK iz skeleta pronađenog u reci Tragadero pre dve nedelje, zajedno sa priveskom u obliku krsta koji je pripadao Sesiliji.

Za Sesilijino ubistvo sedam osumnjičenih je u pritvoru, uključujući supruga žrtve, Cezara Senu i njegove roditelje, Emerensijana Senu i Marselu Akunju, svo troje optuženih za zločin, kao i četvoro zaposlenih kod njih, koji su optuženi za prikrivanje ubistva.

Sesilija (28) je poslednji put viđena 2. juna kada ju je sigurnosna kamera snimila kako ulazi u kuću Sene: mislila je da ide na put u Ušuaju. Za tužioce koji su zaduženi za slučaj, taj put je bio prevara i ubijena je između 12.16 i 13.01 istog dana, na imanju roditelja svog muža, u roku od 45 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Misterije koje se kriju iza lika Brajana Volša: Prevare, skandali...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA