Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznat identitet naoružanog napadača koji je ubio pet i ranio dvoje dece u Filadelfiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhapšeni Kimbradi Keriker (40)bio je pametan i kreativan ali je imao "agresivan pristup nekim stvarima u životu"

  • 0
Filadelfija pucnjava Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za držanje puške koji je obukao pancir pre nego što je navodno ubio pet muškaraca i ranio dvoje dece u Filadelfiji, sada je identifikovan.

Kimbradi Keriker (40) uhapšen je ubrzo nakon krvoprolića u gradskom naselju Kingsesing u ponedeljak uveče, ali policija još nije javno otkrila identitet osumnjičenog.

Policija je saopštila da je osumnjičeni 40-godišnji muškarac bio naoružan puškom, pištoljem, dodatnim okvirima, policijskim skenerom i pancirkom kada je smrtonosno upucao četvoricu muškaraca na ulici, a zatim jurio i ubio petog čoveka u kući.

Dvogodišnji dečak je upucan četiri puta u noge, dok je 13-godišnji dečak takođe zadobio prostrelne rane na nogama, saopštili su policajci.

Naoružani napadač je pucao na policiju dok su ga jurili nekoliko blokova pre nego što se na kraju predao u jednoj uličici, rekla je policijski komesar Danijel Autlo.

Ubica, koji je priveden bez incidenata, nije imao nikakve veze sa žrtvama pre pucnjave, piše Njujork post.

Kerikerova stara cimerka, Tina Rozet (49), rekla je da je šokirana kada je saznala za njegovu umešanost u pucnjavu.

"Nisam ni znala da ima pištolj", rekla je.

Rozeta je opisala Kerikera kao „zaista pametnog, inteligentnog, kreativnog“ i nekoga ko voli računare, ali je rekla da je imao "agresivan pristup nekim stvarima u životu".

Sećala se da je učio mlade ljude kako da se bore „navodno“ u samoodbrani – ali nije uspeo da im da uputstva kada da prestanu.

Rozetina ćerka, Ciani Rozet (24), koja je takođe živela sa navodnim ubicom, rekla je da je Keriker nekoliko puta bacio pištolj. Majka i ćerka su rekle da su živele sa Kerikerom 2021, ali su se odselile pre oko godinu dana. Starija Rozeta je rekla da veruje da je on u poslednje vreme bio na „mračnom mestu“, ali nije znala zašto. Kariker je uhapšen 2003. i optužen za posedovanje oružja bez dozvole, nošenje vatrenog oružja u javnosti i posedovanje droge. Na kraju se izjasnio krivim za posedovanje vatrenog oružja bez dozvole, a ostale optužbe su odbačene. Dobio je tri godine uslovno i platio troškove od preko 1.000 dolara.

Na mestu pucnjave u ponedeljak uveče, policajci su rekli da su pronašli desetine čaura razbacanih po osam blokova.

Policija je identifikovala ubijene žrtve kao Lašida Merita (20), Dimir Stanton (29), Ralf Moralis (59), Daujan Braun (15) i Džozef Vama (31).

(Telegraf.rs)

Video: Jezive slike u Malom Orašju: Izrešetan automobil na mestu gde je ubijeno petoro osoba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA