Vreme čitanja: oko 2 min.

Mali Matija (2) i njegova porodica odleteli 30 metara nakon što ih pokosio audi: "Ta žena je jurila 160 km/h"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemica, koja je bila za volanom audija, prvo je prevezena u bolnicu, a onda je sinoć prebačena u pritvor

  • 1

"Šta želite da vam kažem? Uništeni smo, nema smisla umreti ovako, da vas auto pokosi dok ste na odmoru", rekao je Marko Potente, ujak malog Matije (2), koji je sa tatom i bakom poginuo u italijanskom gradu Santo Stefano di Kadore.

Matija je sa porodicom bio na odmoru i u trenutku tragedije šetao je sa majkom, bratom, ocem i bakom uskim trotoarom u italijanskom gradiću.

Mama je gurala Matiju u kolicima, dok je njegov brat vozio bicikl, kada je na njih naletela Nemica (30) u crnom audiju.

Matijin deda, koji je brzo došao do mesta tragedije, prevezen je u bolnicu u stanju šoka nakon što mu je pozlilo. Prizori na mestu nesreće bili su stravični.

Prema pisanju italijanskih medija, policija je tela žrtava pronašla 30 metara dalje od mesta udarca.

Otac i baka su poginuli na licu mesta, dok je mali Matija pokazivao znake života kada su spasioci stigli na lice mesta. On je odmah helikopterom prebačen u bolnicu, ali je nažalost tamo preminuo.

Sumnja se da je Nemica vozila velikom brzinom, a na mestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.


"Iz onoga što nam je rekla policija, audi je išao brzinom od 160 kilometara na čas. Otac mi je rekao da je žena koja je vozila audi bila van sebe, ne znam da li je bila u šoku ili pod dejstvom nekih suspanci. Moja majka, moj sestrić i zet su poginuli, koja sestra je hospitalizovana", rekao je dečakov ujak Marko.

On je dodao da ih je žena u audiju zauvek osudila na užasan život.

Do nesreće je došlo u četvratak, 6. jula oko 15.30 sati. Prema rečima svedoka, audi je prvo udario Matijinog brata, koji je vozio bicikl, njegovu majku, pa njegovog oca, Matiju i na kraju baku.

Nakon što su tela žene, njenog zeta i Matije završila na haubi i odbačena oko 30 metara, automobil je nastavio svoj ludi juriš, zadržavši se na trotoaru i udarivši desnim prednjim delom o postolje ulične lampe i oborio je. Čak ni ovaj udarac nije zaustavio kretanje vozila koje je izgubilo prednji desni točak i branik: nakon što je uništio drvenu stazu koja je bila iza svetiljke, zaustavio se u suprotnoj traci.

Žena je izašla iz vozila i kada su spasioci stigli do nje, navodno se tresla i izgledala uznemireno.

Prevezena je u bolnicu i podvrgnuta svim teksikološkim testovima, a karabinjeri su je sinoć prebacili u zatvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Restriktivno

    7. jul 2023 | 19:35

    Da se oduzmu sva vozila koja mogu da se kreću većom brzinom od 130km/h, i obavezno moratorijum na prodaju vozila dve godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA