Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle 48 godina rešen identifikovana tajanstvena "Gospođa iz reke": Objavljeni jezivi detalji ubistva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inače, reč je o uspešnoj poslovnoj ženi iz SAD

  • 0
Jewell “Lalla”  Parchman Langford Foto: Ontario Provincial Police

Žena poznata kao "Gospođa iz reke" identifikovana je gotovo pet decenija nakon što je u reci pronađeno njeno telo, objavila je kanadska policija.

Džuel Lala Langford otputovala je iz Tenesija u Montreal u aprilu 1975. godine, ali se nikad nije vratila kući i porodica je prijavila njen nestanak.

Telo nepoznate žene pronađeno je 3. maja 1975. u reci Nejšon u istočnom Ontariju, ali pošto ono nije identifikovano, žrtva je postala poznata kao ''Gospođa iz reke'', piše CNN.

Ono što se dogodilo pre 48 godina, tek je nedavno otkriveno.

Policija otkrila jezive detalje

Langford je zadavljena ravnim plastičnim televizijskim kablom, tvrdi neprofitna organizacija DNA Do Projekat koja radi na identifikaciji nepoznatih osoba. Oni su pomoću istraživačke genetske genealogije pomogli policiji u slučaju Langford.

Ruke i zglobovi žrtve bili su vezani muškim kravatama, a preko lica joj je bila vezana kuhinjska krpa.

Centar za forenziku u Torontu dobio je nedavno novi DNK profil Langfordove koji je odgovarao uzorcima prikupljenim od dva pojedinca navedena u porodičnom DNK stablu.

Posle duge istrage koja je trajala 47 godina uhapšen je Rodni Nikols (81), koji je pred sudom u Ontariju krivično optužen za ubistvo ove žene.

Otkriveno je da su se njih dvoje poznavali, ali nije obelodanjena priroda njihovog odnosa.

U martu 2022. njeni posmrtni ostaci vraćeni su u SAD, nakon čega je usledila komemoracija i sahrana.

Inače, Langfordova je bila istaknuta poslovna žena u Džeksonu u Tenesiju. Bila je suvlasnica spa-centra i predsednica lokalnog ogranka Američke asocijacije poslovnih žena, a 1971. godine, kolege su je izglasali za ženu godine.

"U tom pogledu, ona je stvarno bila žena ispred svog vremena'', rekla je Dženis Malkok, penzionisana istražiteljka policije Ontarija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA