≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kristinin silovatelj i ubica se utopio u pokušaju da spase ženu koja se davila u moru: Detalji horora iz Grčke

Vreme čitanja: oko 3 min.

Možda je na neki način želeo da se iskupi za zločin koji je tada počinio

  • 6
Davljenje, utapanje, starica Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

"Divljačka naplata" koju je sudbina rezervisala za 50-godišnjeg muškarca koji je zaronio u luku Rahos u Ftiotidi u Grčkoj kako bi spasio 65-godišnju ženu dok se davila, a na kraju su se oboje utopili, a njegovo telo je isplivalo na mestu gde je svojevremeno ubio 16-godišnju učenicu, šokirao je stanovnike tog kraja.

Pedesetogodišnji Tanasis Karaplios, koji se utopio u petak ujutro, osuđen je za ubistvo 16-godišnje učenice Kristine Tsami pre oko 30 godina.  Taj zločin je šokirao Grčku početkom 1990-ih. Tadašnji mladi Tanasis Karaplios, koji je bio ribar, pokušao je da siluje, a zatim je i na smrt pretukao 16-godišnju devojku koja je bila u poseti sa roditeljima u tom kraju. I to na istoj plaži na kojoj je pronađen mrtav u petak ujutru, piše "Protothema".

Tada je osuđen na doživotnu robiju, a pre oko 13 godina pušten je iz zatvora zbog dobrog vladanja i živeo je sa roditeljima u njihovoj kući, izolovan od meštana.

Kada je čuo ženu kako zove u pomoć, skočio je da je spasi, ali uzalud. Možda je na neki način želeo da se iskupi za zločin koji je tada počinio.

Užasan kraj mlade Kristine

Bio je Uskrs 1990. godine kada je mlada Kristina otišla sa porodicom u vikendicu koju su držali u Rahes Stilidasu. Na dan kada je ubijena, Kristina je išla kod tetke.

Tanasis Karaplios, tada star 23 godine, pojavio se ispred nje kroz polja na kojima se krio. Ne propustivši priliku da je siluje, prvo ju je zgrabio za vrat i zadavio. Tada je svoje bolesne apetite zadovoljio na beživotnom telu mlade Kristine. Kada se završilo, da bi se uverio da je mrtva, zgnječio joj je glavu udarivši je sadilicama.

U septembru 1991. osuđen je na doživotni zatvor.

Kasnije su njegovi roditelji tražili od advokata Aleksisa Kugijasa da preuzme slučaj. Apelacioni sud odlučio je da preinači doživotnu kaznu i optuženom izrekne kaznu od 17 godina.

"Pre 33 godine su majka i otac došli u moju kancelariju i tražili od mene da branim njihovo dete koje je osuđeno na doživotni zatvor i optuženo za prvostepeno ubistvo i silovanje. Pokušao je da siluje 17-godišnju djevojku. Kada sam ga upoznao bio je veoma malo dete i stradao je u zatvoru. Što se tiče njegove kazne sud je preinačio kaznu od doživotnog do 17 godina zatvora", rekao je Aleksis Kugijas.

Rachos, Ftiotidi,. Grčka Rachos, Ftiotidi / Printskrin: Google maps

Mračni naslovi

Tadašnji naslovi su najmračnijim naslovima opisivali brutalno ubistvo 17-godišnjakinje.

"Ribar je pukao. Priznao je ubistvo sedamnaestogodišnje učenice. Nesrećna devojka je bila polugola, a pored nje je ležala krvava sadilica kojom joj je ubica ygnječio glavu", prenosila je tadašnja štampa.

"Zločin i kazna: Doživotna kazna za ubicu učenice koja je pokušala da siluje, a zatim ubila Kristinu".

"Nisam shvatio da sam je ubio", rekao je optuženi na sudu zbog čega je majka nesrećne učenice ošamarila Tanasisa Karapliosa nakon svedočenja, prema tadašnjim novinama.

Tragična priča o drugoj žrtvi

Druga žrtva slučaja, 65-godišnja žena iz Rahesa, takođe je doživela sopstvenu dramu. Godine 2013, jedna od njenih ćerki i njen partner otišli ​​su da se provozaju biciklom, kada je iz nepoznatog razloga njen dečko izgubio kontrolu nad biciklom, što je rezultiralo smrću ćerke 65-godišnje žene.

Druga ćerka šezdesetpetogodišnjakinje pre tri dana rodila je prvo dete, čime je nesrećna žena postala baka. Nažalost, utopila se zajedno sa 50-godišnjim muškarcem koji je pokušao da je spasi, ponovo gurnuvši njenu porodicu u žalost.

(Telegraf.rs)

Video: Što si čačkala dobru macu: Žena izudarala mačku bez ikakvog razloga a onda je ona uzvratila udarac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    9. jul 2023 | 07:49

    Ja sam stvarno glup kad ne razumem - osudjen na DOZIVOTNU robiju,pa pusten na slobodu???

  • ...

    9. jul 2023 | 08:21

    Bog sve vidi

  • Aleksandar

    9. jul 2023 | 10:37

    Jel znate kako, ljudi u zivotu pogreše budu mladi ne zreli zeljni svega, naprave nešto što nisu želeli pokaju se pa ceo život nose to u sebi i traže trenutak da se iskupe za svoje grehe, a u tim momentima za svoj život u opšte ne mare. Ako vidite da je neko napravio neku veliku glupost gde nema opraštaja, a posle vidite kako se ta osoba kaje za svoja dela što je uradio i pokušava da se na sve načine pokaje za to, pusti te ga čovek je našao u sebi pokajanje to više nije onaj čovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA