≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mark Rute najavio da se povlači

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rute je u petak podneo ostavku tokom svog četvrtog mandata na mestu premijera, nakon što nije uspeo da uvede meru o strožoj imigracionoj politici

  • 0
Mark Rute Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Holandski premijer Mark Rute, koji je u petak podneo ostavku, izjavio je danas da se neće kandidovati za peti mandat i da će napustiti politiku posle izbora u novembru.

Rute je u petak podneo ostavku tokom svog četvrtog mandata na mestu premijera, nakon što nije uspeo da uvede meru o strožoj imigracionoj politici.

"Doneo sam odluku da više neću biti dostupan kao lider Narodne stranke za slobodu i demokratiju. Kada se nakon izbora formira nova vlada, napustiću politiku. Poslednjih dana bilo je mnogo spekulacija o tome šta me je motivisalo. Jedini odgovor je Holandija", rekao je Rute u obraćanju parlamentu, pred raspravu o raspuštanju vlade.

Ruteova karijera lidera vlade bila najdužeg staža u istoriji Holandije, pošto je preuzeo dužnost u oktobru 2010. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA