≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Živela sama, jela i spavala u autu: Policija ne zna mnogo o Anđeliki koja je ubila malog Matiju, mole za pomoć

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ni pet dana od udesa, policija nema kontakt sa porodicom optužene

  • 0

Italijansko tužilaštvo koje istražuje koje vodi slučaj Anđelike Hater, nemačke državljanke, osumnjičene za višestruko ubistvo, nakon što je svojim audijem pregazila i ubila malog Matiju (2), njegovog oca i baku, apeluje na njenu porodicu da im se javi kako bi mogli da imaju bolji uvid u njen život.

"Molimo vas, recite njenim roditeljima da stupe u kontakt sa nama. Treba da potpišu dokumenta za njene lekove", rekao je glavni tužilac u Belunu Paolo Luka za BILD tokom konferencije za medije.

Za sada policija polazi od pretpostavke da je Anđelika počinila ubistvo iz nehata za šta je zaprećena kazna od dve do sedam godina zatvora.

Pretpostavka da je namerno pokosila porodicu italijansku porodicu je čista spekulacija, rekao je tužilac.

Verovatnije je došlo do nekontrolisanog "izliva besa, čiji uzrok ne znamo", rekao je on.

Optužena Anđelika je, kako se procenjuje, "osoba koja ne može da kontroliše svoj bes".

Anđelika rodom iz Degendorga izazvala je nesreću u četvrtak, a ni pet dana kasnije, policija nema kontakt sa porodicom optužene.

"Kada je uhapšena pitali smo je koga da obavestimo. Ali ona je rekla: nikoga!", rekao je Luka za BILD.

Italijanski istražitelji takođe ne znaju ništa o životu žene, koja živi u svom audiju A3 od kako je policija izvela jednu raciju u njenom rodnom mestu u Bavarskoj.

"Pisali smo nadležnoj policiji tek juče“, rekao je komandant karabinjera Kristijan Konstantini na pitanje BILD-a. To je upravo ono što je važno da bi se moglo pravilno proceniti stanje duha i mogući motiv žene koja je izazvala nesreću u Santo Stefano di Kadoreu.

"Živela je u samoći, vozila svoj auto, auto u kome je jela i spavala. Nema izveštaja da je boravila u prihvatilištima. Znamo da je od maja putovala između Južnog Tirola i Veneta “, objasnio je tužilac. "Pokušaćemo da razumemo šta je žena doživela", dodao je.

Pre smrtonosne vožnje, koju je zabeležila nadzorna kamera, Anđelika je, prema rečima jednog očevica, zaustavila auto i punila flaše sa vodom na fontani u Santo Stefanu.

"Svih petoro vrata njenog automobila bila su otvorena. Odjednom je zalupila vratima i odvezla se", dodao je on.

U međuvremenu se pojavio i drugi video horor vožnje. Prema tužiocu, ovi dokazi potvrđuju brzinu od 90 kilometara na sat - "... ili više". Na snimcima bi trebalo da se vidi kako Anđelika iznenada okreće svoj Audi ispred radionice.

Pored toga, trebalo bi da bude moguće videti kako je automobil koji je dolazio u susret morao naglo da zakoči da ga ne bi udario Anđelikin audi.

Na poslednjoj deonici pre fatalnog sudara, ona je ponovo ubrzala.

Posle veštačenja njenog mobilnog telefona, pretpostavlja se da optužena nije imala poziv niti je surfovala po Internetu tokom vožnje. Ona je trenutno na psihijatrijskoj klinici u Veneciji.

"Ako bude bila boljeg zdravstvenog stanja, onda će otići u zatvor", rekao je tužilac Luka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA