Vreme čitanja: oko 2 min.

Opasni begunac uhvaćen nekoliko sati nakon bekstva: Otkrio ga komšijin pas, uhapšen u donjem vešu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stanovnik koji je šetao psa u okolini rekao je da se njegov ljubimac fiksirao na nešto u žbunju nakon čega je video čoveka koji se tamo krio.

  • 0
Erik Abril je uhapšen u roku od nekoliko sati od bekstva Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za ubistvo koji je pobegao iz pritvora u bolnici u severnoj Kaliforniji ponovo je uhapšen nakon što je pas lajanjem otkrio policiji njegovo skrovište u gustom žbunju.

Erik Abril (35), koga je šerif opisao kao "veoma opasnog begunca" zbog ubistva i otmice policajca u aprilu, ponovo je uhvaćen u nedelju, nekoliko sati nakon bekstva.

Osumnjičeni je pobegao iz pritvora iz Medicinskog centra Sater Rouzvil oko 3 sata ujutro i ponovo je uhapšen u 12.20 u blizini kuća u Rouzvilu, nekoliko kilometara od bolnice.

Policajci su počeli da pretra#uju tu oblast nakon što su dobili dojavu o mogućem viđenju begunca, rekao je šerif okruga Plejser Vejn Vu.

Stanovnik koji je šetao psa u okolini rekao je da se njegov ljubimac fiksirao na nešto u žbunju nakon čega je video čoveka koji se tamo krio.

"Pas je počeo da laje. Video je da se neko kreće u tom zelenom pojasu i, u stvari, to je bio Abril. Policija u tom području brzo je reagovala i Abril je bezbedno priveden", rekao je šerif Vu.

Nosio je samo zatvorske bokserice i lanac za stomak kada je uhapšen.

Njegov bekstvo nakon kratke potrage od strane stražara izazvalo je ogromnu poteru sa 70 policajaca koji su pretražili područje koristeći helikoptere, bespilotne letelice, policijske pse i oklopna vozila kako bi prošli kroz kvartove u tihim predgrađima.

Vlasti su saopštile da je uhapšen nakon talačne situacije nakon što je navodno upucao službenika kalifornijske drumske patrole i uzeo dva taoca, ubivši jednog, u parku u Rouzvilu, oko 26 kilometara severoistočno od Sakramenta.

On je držan bez kaucije nakon što je optužen za ubistvo, tešku otmicu i pokušaj ubistva policajca.

Šerif Vu je rekao da je prošlog četvrtka primljen u bolnicu nakon što se požalio na neodređenu "medicinsku epizodu". Trebalo je da bude pod 24-časovnim nadzorom u bolnici.

Uspeo je da pobegne u ranim jutarnjim satima tako što je strčao niz stepenice, kroz vrata i preko parkinga.

Pokrenuta je istraga povodom tog incidenta.

Šerif Vu je rekao da je dežurni službenik koji je pazio na Abrila bio budan kada je pobegao i da je preliminarna istraga utvrdila da je uspeo da "pobedi svoja ograničenja", uključujući okove za noge.

"Dok budemo vodili ovu istragu, ne samo da ćemo ispitati okolnosti oko bekstva, već ćemo takođe razmotriti naše politike, naše procedure i našu opremu, iskreno, kako bismo osigurali da se ovako nešto nikada više ne ponovi", rekao je šerif Vu.

(Telegraf.rs)

Video: Sumnjiči se za više krivičnih dela: Jedan od najtraženijih Hrvata deportovan iz Kolumbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA