Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je plaža u Grčkoj gde se udavilo dete: Dečaka izvukli iz mora bez svesti, roditelji nisu ni znali gde je

Vreme čitanja: oko 2 min.

Roditelji dečaka su privedeni nakon tragedije

  • 4

Šestogodišnji dečak tragično je stradao juče na plaži Megalo Kavuri na Atici, nakon što je, kako se veruje sam ušao u vodu.

Telo deteta koje pluta primetili su kupači oko 18 časova i odmah počeli da dozivaju pomoć. Spasilac je uleteo u vodu i uz pomoć još jednog čoveka izneo dete na obalu, ali mališan već nije davao znake života.

U pomoć su pritrčala i dvojica lekara, koji su se slučajno zatekli na plaži. Započeli su reanimaciju deteta, ali uzalud. Ubrzo je na njihov poziv stigla i Hitna pomoć, koja je koristila i defibrilator, ali srce mališana nije počelo da kuca.

Posetioci plaže, koja je juče bila prepuna, okretali su se tražeći roditelje deteta, kojih nije bilo na vidiku.

Veruje se da je mališan sa roditeljima boravio u obližnjem kampu i da je došao sam na plažu i zaronio u more. Ubrzo su ga našli kako pluta.

Jedna od pretpostavki jeste da je dečak iskoristio trenutak nepažnje roditelja, s obzirom na to da oni nisu ni znali gde im je dete.

"Oko 18 časova kupači su uočili dete kako pluta u moru. Moj kolega, koji je bio juče popodne na smeni odmah je uleteo u vodu i dete izneo na obalu. Dečak nije imao svest i odmah se počelo sa procesom reanimacije. Korišćen je čak i defibrilator kako bi se vratio srčani ritam, ali za dete nije bilo spasa. Kolegi su pomogli i dvojica lekara i jedna medicinska sestra koji su se zadesili na plaži. Nažalost, i pored nadljudskih napora, nisu mogli dete da spasu", priča jedan od spasilaca na popularnoj plaži.

Grčki mediji pišu da je naložena obdukcija, kako bi bio utvrđen tačak uzrok smrti.

Iz Hitne pomoći su rekli da im je poziv stigao u 18.01 i da je ekipa ubrzo bila na licu mesta i da su dete preuzeli bez vitalnih znakova. Na putu do bolnice dete je i intubirano i opet je sve pokušano da se oživi, ali bez uspeha.

Mediji pišu da su roditelji i prijatelji dečaka došli do bolnice, gde su navodno pravili i scene, zbog čega je na kraju morala da interveniše i policija. Roditelji su privedeni i na teret im se stavlja krivično delo zanemarivanje deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    16. jul 2023 | 13:41

    Strasnoooooo ! Žao mi je deteta 😪😪😪. Ne mogu da verujem da roditeljima dete od 6 godina nije non_ stop na vidiku !!! Totalna neodgovornost !!!

  • Nema nama spasa!

    16. jul 2023 | 19:22

    Uopste me ne cudi. Pre 7-8 godina, u Turskoj, u bazenu, videla sam dete od 3-4 godine u slaufu, ali sa nogama na gore! Naravno, prestravljenu devojcicu sam uzela u narucje i umirila, pa odnela na ivicu bazena i tad se ispostavilo da roditelji, zabavljeni ko zna cime, nisu imali pojma da im se dete moglo udaviti. Sto je najgore, to dete je OPET bilo u bazenu za 5 minuta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA