Vreme čitanja: oko 1 min.

Teška noć u Ukrajini: Najmanje 8 civila poginulo, 7 povređeno u ruskim napadima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve osobe su poginule u blizini severnog ukrajinskog grada Černigiva, oko 100 kilometara od ruske granice kada su ruske krstareće rakete uništile lokalni kulturni centar i oštetile stambene blokove, izvestila je jutros regionalna vojna uprava

  • 3
Bahmut Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Najmanje osam civila je poginulo, a sedam povređeno u ruskim napadima na 11 regiona širom Ukrajine tokom noći, saopštile su danas ukrajinske vlasti. Regionalno tužilaštvo u Donjeckoj oblasti saopštilo je da su najmanje četiri osobe poginule, a tri povređene kada su ruske snage u petak uveče granatirale naselje Njujork, južno od grada Bahmuta.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dva civila poginula, a da je jedan povređen kada su ruske snage u petak iz višecevnih raketnih bacača napale Kostjantinovku u regionu Donjecka, preneo je AP. Ministarstvo je napisalo na Telegramu da je u napadu srušeno 20 privatnih kuća, da su oštećeni automobili i gasovod.

Dve osobe su poginule u blizini severnog ukrajinskog grada Černigiva, oko 100 kilometara od ruske granice kada su ruske krstareće rakete uništile lokalni kulturni centar i oštetile stambene blokove, izvestila je jutros regionalna vojna uprava.

Tri civila su ranjena u ruskom granatiranju tokom protekle noći grada u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju, rekao je danas lokalni načelnik Sergej Lisak. U Kijevu je noć protekla mirno i nije bilo izdato upozorenje na vazdušnu opasnost, izvestili su dopisnici AP-a.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su jutros da su preko noći oborile 14 ruskih dronova, uključujući pet iranske proizvodnje, iznad jugoistoka Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Video: Poruka Jevgenija Prigožina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budimo realni

    22. jul 2023 | 15:28

    A po čemu su to Ukrajinski civili vredniji od Ruskih? Brojke je glupo pominjati jer je i jedna žrtva previše, ali ako ćemo i brojati od 2014. g. do danas broj Ruskih civilnih žrtava je neuporedivo veći. Ima ljudi koji dobro pamte i kojima se ne može prodavati laž kao istina.

  • Realno

    22. jul 2023 | 21:45

    Rusi od pocetka gadjaju civile zgrade kafice pozorista i mi im odobravamo vecinom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA