Vreme čitanja: oko 4 min.

Milioner, čije telo je pronađeno u komadima u koferu, slutio kraj? Pred smrt ostavio jezivu poruku

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jedna žena je uhapšena u vezi sa brutalnim ubistvom, ali policajci i dalje veruju da su drugi osumnjičeni na slobodi

  • 0

Ubijeni "kripto šef", milioner Fernando Perez Algabaje (39), navodno je ostavio jezivu poruku u kojoj je opisao kako se plašio za svoj život pre nego što je njegovo raskomadano telo pronađeno u koferu.

Fernanda su navodno proganjali nezadovoljni poverioci nakon niza neuspešnih poslova. Zabeležio je svoje sumnje da mu je život u opasnosti i sablasno napisao: "Ako mi se nešto desi, svi su već upozoreni".

Deca koja su se igrala pored potoka u Ingeniero Budžeu u Argentini, kasnije su pronašla njegove unakažene udove i torzo u koferu pored potoka. Njegovo telo sa mecima, otkrili su četiri dana nakon što je prijavljen nestanak, kada nije vratio ključeve svog iznajmljenog stana.

Uprkos tome što se razmetao svojim luksuznim načinom života na društvenim mrežama, Fernando se navodno gušio u dugovima pre smrti. Izveštaji su tvrdili da porezniku duguje pozamašnu sumu, dok su ga investitori u njegove "propale" kripto biznise takođe jurili za gotovinu.

Preduzetnik je priznao da su mu finansije "izmakle kontroli", ali je nastavio da paradira svojom dizajnerskom odećom i automobilima na Instagramu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Fernando perez algaba (@fernandoperezalgaba)
Fernando je nedavno proneverio investiciju od 31.000 funti koju je napravio sin starijeg člana lokalne fudbalske huliganske firme, navodi argentinski list La Nasion.

U poruci koju je poslao brojnim kontaktima, on je navodno rekao da je zamolio čoveka da "sačeka nekoliko meseci da se sredi".

Ali kako je rekao, njegove molbe su ignorisane i kasnije je dobio poziv gde su mu "pretili", što ga je navelo da napiše uznemirujuću belešku, piše San.

Navodno je pisalo:

"Zdravo, izvinjavam se svim ljudima što sam ih izneverio i nisam mogao da im platim ono što su mi dali. U početku je ovo počelo kao ulaganje u kriptovalute i malo po malo je izmaklo kontroli. Ništa što se desilo nije namerno. U svakom novom pokušaju da se napreduje, uvek je postojala mogućnost da se povrati ono što je izgubljeno. I tu je bila greška", napisao je.

Fernandovi navodni dugovi prema argentinskim poreznicima nazvani su "nenaplativim", što je dodatno pojačalo sve veće pritiske na njega.

Njegov brat Rodolfo Perez Algaba, koji je otputovao u Buenos Ajres da bi pomogao da ga identifikuju, rekao je da nije prevarant, ali je priznao da je upao u probleme sa novcem.

Samo nekoliko dana pre nego što su pronađeni njegovi posmrtni ostaci, milioner je podelio niz zagonetnih postova na Instagramu.

Fernando je rekao svojim 919.000 pratilaca da na svetu postoje "zli ljudi" i misteriozno je pisao o tome da ne može da pobegne od svojih "problema".

Njegov bačeni torzo i udovi su otkriveni tri dana pre nego što je policija pronašla njegovu glavu u rancu.

Iseckani leš identifikovan je kao Fernando zahvaljujući njegovim karakterističnim tetovažama i analizi otisaka prstiju.

Rečeno je da je na svoja putovanja poveo svog francuskog buldoga po imenu Kuper, koji je nestao.

Obdukcijom je utvrđeno da je biznismen, koji je imao nadimak "Lečuga", ubijen od tri rane iz vatrenog oružja.

Ljudi se sada pitaju da li je Fernandova slika kojom se predstavljao u javnosti  bila potpuna fasada da sakrije njegove rastuće dugove i opasne neprijatelje.

On je sebe reklamirao kao stručnjaka za kriptovalute koji može pomoći drugima da postignu uspeh, što je potkrepljeno njegovom pričom o bogatstvu.

Influenser je tvrdio da je počeo da radi sa 14 godina, pre nego što je počeo da kupuje vozila za popravku i preprodaju.

Kada je imao 24 godine, influenser je imao ogromno skladište prepuno vrhunskih motora, motocikala i džet skija.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Fernando perez algaba (@fernandoperezalgaba)
Kasnije je osnovao kompaniju za iznajmljivanje automobila i džetpija u Majamiju, SAD, pre nego što se preselio u Barselonu u Španiji, ranije ove godine.

Fernando je osnovao firmu za kriptovalute i trgovinu valutama u Puerto Maderu u Argentini, koja je imala preko 25 zaposlenih.

Ranije je rekao da je "izgubio sve" na berzi, pre nego što se pohvalio da je 78.000 funti pretvorio u 310.000 funti "za četiri dana".

Ali nekoliko kompanija koje je poslednjih godina registrovao preko javnih beležnika takođe je navodno upalo u probleme. Tvrdi se da je jedan prijavljen zbog prevare, drugi nije imao poreski identifikacioni broj, a treći je bio u dugovima.

Iako je rasparčavanje njegovog tela bilo profesionalno, policija trenutno ne veruje da je Fernanda ubila organizovana banda.

Ministar bezbednosti Buenos Ajresa Serđo Berni rekao je da su osumnjičeni postupili "brzo, skoro ludo" i napustili mesto zločina.

„Profesionalni kriminalac to radi drugačije, a ne ovako“, rekao je i dodao da je ovo bio jeziv događaj.

Navodi se da je žena uhapšena u vezi sa brutalnim ubistvom nakon što je povezana sa papirologijom pronađenom u koferu. Policajci i dalje veruju da su drugi osumnjičeni na slobodi. Istraga se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA