≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Majka Sudnjeg dana" dobila doživotnu zbog ubistva sina i ćerke: Verovala da su deca zombiji, a ona boginja

Vreme čitanja: oko 2 min.

ReklaLori Valou je rekla je sudiji da zna "pouzdano" da su njena deca i Temi Dejbel srećni u raju, kao i da je razgovarala sa svojom decom nakon njihove smrti

  • 1
Lori Valou Foto: Tanjug/AP

"Majka Sudnjeg dana" Lori Valou (50) osuđena je na doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja zbog ubistva svoje dvoje dece i namere da ubije bivšu suprugu svog muža, javlja "Sky News".

Tužioci su izjavili da je majka iz Ajdaha postala opsednuta apokalipsom i verovanjem da njena deca moraju biti "uništena" kako bi mogla otići u raj.

Naveli su da je Valou verovala da su njeni sin i ćerka zombiji, dok je ona boginja čiji je zadatak da započne biblijsku apokalipsu. Izrečene su joj ukupno tri doživotne kazne, po jedna za svaku od optužbi.

Višemesečna potraga za decom

Zbog nestanka njene dvoje dece, sedmogodišnjeg Džošue i 16-godišnje Tajli Rajan u septembru 2019. pokrenuta je višemesečna potraga.

Policija je tek u junu 2020. pronašla osakaćene ostatke Džošue i Tajli Rajan na imanju u ruralnom delu Ajdaha koje je pripadalo Čedu Dejbelu, Valouinom petom mužu. I njega čeka suđenje zbog optužbi za ubistvo.

Ona se juče pojavila na sudu okruga Fremont u Sent Entoniju radi izricanja presude. Pre toga obratila se sudu tvrdeći da joj je iskustvo blisko smrti omogućilo komunikaciju sa "svetom duhova". Rekla je sudiji da zna "pouzdano" da su njena deca i Temi Dejbel srećni u raju.

Izjavila je i da je razgovarala sa svojom decom nakon njihove smrti.

Valou se suočava i s optužbama u još dva slučaja koja se vode u Arizoni. Vlasti je terete se da se urotila sa bratom kako bi ubili njenog četvrtog muža Čarlsa Valoua. Pored toga, ona je optužena i za zaveru radi ubistva muža svoje nećake. Čarls Valou je upucan i ubijen 2019. godine, a bivši muž njene nećake preživeo je pokušaj ubistva kasnije te godine.


Telo sina u kesama za đubre, ćerkini ostaci ugljenisani

Lori Valou i Čed Dejbel venčali su se u novembru 2019, otprilike dve sedmice nakon što je njegova prethodna supruga Temi ubijena. Iako se prvo mislilo da je Temi umrla prirodnom smrću, autopsija je kasnije otkrila da se ugušila.

Kad je prijavljen nestanak Džošue i Tajli, Valou i Dejbel su ispričali policiji kako je Džošua u Arizoni s porodičnim prijateljem. Njegovo telo pronađeno je u junu 2020. umotano u vreće za đubre, a ruke su mu bile vezane lepljivom trakom. Tajlini ostaci su bili ugljenisani.

Nakon dugog suđenja, Valou je u maju proglašena krivom, a juče joj je saopštena presuda.

(Telegraf.rs)

Video: Ljudi do pojasa u vodi spasavaju šta se spasti može: Poplave divljaju Pekingom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    1. avgust 2023 | 10:21

    Tek u zatvoru ce joj biti pakao. Ubice dece su najomrazeniji medju zatvorenicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA